*Nettavisen* Nyheter.

Første skritt mot «nye Nydalen»

JUBLER FOR SIEMENS: John André Storebø i SpU mener at Siemens nye kontorbygg med tilhørende næringspark er akkurat det Groruddalen trenger. Foto: ARKIVFOTO

– Det er akkurat denne typen utvikling vi trenger i Groruddalen, sier John André Storebø i SpU.

Klikk på bildet for å forstørre.

GlEDER SEG: Administrerende direktør i Siemens Norge, Per Otto Dyb, og prosjektleder i Siemens Eiendom Kristin Johansson ser frem til å flytte inn i nytt hovedkvarter.. Foto: Vemund Sveen Finstad

GRORUDDALEN: John André Storebø har tidligere tatt til orde for å gjøre Groruddalen til nytt Nydalen.

Nyheten om at Siemens vil få et nytt kontorbygg, med næringspark på Linderud, blir tatt godt imot av Storebø.


– Dette er akkurat det Groruddalen trenger, sier han.

– Dette trenger Oslo


FG Eiendom og Winta Eiendom, som er utviklere og eiere av området på adressen Østre Aker vei 90, jobber nå med å utvikle området til en forretningspark for høyteknologibedrifter. Dette skal stå klart i 2013.

– I et langsiktig perspektiv er det akkurat denne typen utvikling vi trenger i Oslo. En desentralisering som flytter arbeidsplasser nærmere der folk bor og frigjør verdifulle områder i sentrum som bør brukes til andre viktige formål, sier Storebø.

– Ved å flytte arbeidsplassene ut av sentrum vil belastningen på sentrum og transportlinjene inn og ut av sentrum senkes betraktelig. Dette er helt nødvendig for å ha en bærekraftig utvikling i Norges hurtigst voksende områder, sier han.

Verdiskapende


– Dette er verdiskapende og vil skape grobunn for flere bedrifter i nærmiljøet. Nye arbeidsplassene tar med seg mennesker som blir kunder i de lokale butikkene, hos den lokale frisøren og på den lokale restauranten, mener Storebø.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) mener at næringsparken er i tråd med Groruddalssatsingen. Han er veldig positiv.

– Groruddalen er fremtidens sted for byutvikling, etter Fjordbyen og Ensjø. Groruddalen har områder som er attraktive for både bolig og for bedrifter og arbeidsplasser, sier Fredriksen.

Han viser til bunnen av Groruddalen som et godt sted for næringsliv, og steder som Vollebekk og Breivoll som områder som er ekstremt gode for boligutvikling.

– En annen side er jo at bedrifter har ansvaret for nærområdet rundt, noe som vil skape en forskjønnelse. Siemens viser ansvar for nærmiljøet i dette prosjektet, mener Fredriksen.

Økern er dalens Nydalen


Et nytt Nydalen i Groruddalen, som Storebø har tatt til orde for, er noe som allerede utvikles, mener Fredriksen.

– Økern er jo under en massiv utvikling. Her blir det alt fra kino til boliger og butikker, sier Fredriksen.

Han sier at Økern er et naturlig sentrum for Groruddalen, med kollektivtransport, hovedveier og ny t-bane.

– Det skal etableres t-banelinje fra Økern til Sinsen, via Løren. Økern er også området man ser fra flere kanter av byen, og det har nærhet til det meste. Så jeg ser for med Økern-utviklingen som en slags Nydalen-utvikling som vi skal jobbe med i de neste 15 årene, sier Fredriksen.

Les også: Hva vil vi med Grorud?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.