Første spadetak for Røa bad

Elin Horn Galtung tok det første spadetaket under oppsyn av utbygger Øivind Nordvik og en rekke engasjerte gjester. Foto: Vidar Bakken

Elin Horn Galtung tok det første spadetaket under oppsyn av utbygger Øivind Nordvik og en rekke engasjerte gjester. Foto: Vidar Bakken

BU-leder Elin Horn Galtung (H) og en rekke andre har i tiår kjempet for bad på Røa. Nå starter selve byggingen av bad og leiligheter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elin Horn Galtung omkranset av tidligere ledere av Røa vel Kjell Fr. Jacobsen og Karoline G. Herlofsen samt dagens leder Anders T. Moland. Foto: Vidar Bakken

RØA: Det var leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Elin Horn Galtung, som fikk æren av å stikke spaden i jorden, som symboliserte at nå var endelig arbeidet med det etterlengtede badet i gang.

Badeland

Før dette orienterte Øivind Nordvik i Røa Utvikling om fremdriften.

– Vi starter nå med graving og med støping til høsten. Vi håper at alt står ferdig til julen 2014, sa Nordvik.

Han kunne fortelle at planene om et utvidet svømmeanlegg med et lite badeland og aktivitetssenter var godkjent fordelt på 4500 m². Med aktivitetsbasseng, store og små sklier og terapibasseng vil dette bli tilbud for hele familien. Nordvik kunne også røpe at Elixia hadde fått kontrakten på aktivitetssenteret.

Alt solgt

– 6400 m² er avsatt til boliger fordelt på 58/59 leiligheter. Alle er nå solgt. I tillegg vil det komme en dagligvareforretning. Her er det NorgesGruppen som har fått kontrakten, sa Nordvik, som gjerne ville bidra mer til utvikling av Røa, hvor blant annet et kulturhus i forbindelse med Samfunnshus Vest står høyt på ønskelisten i bydelen.

Får å bivåne det første spadestikket var det flere representanter fra det politiske miljøet, fra entreprenørsiden, leietakere og ikke minst tre blad nåværende og tidligere ledere av Røa vel, som i alle år har hatt Røa bad på agendaen.

Langt svangerskap

– Det har vært et langt svangerskap og et smertens svangerskap, sa Elin Horn Galtung.

I sin refleksjon over alle årene som har gått med planlegging og ulike aktører utenom Nordvik, mente hun at det var flere som måtte nevnes.

– Først ute var leder av Samfunnshus Vest, Tore Hals Mejdell, som også var den første leder av bydelsutvalget. Han gikk dessverre bort altfor tidlig. Nevnes må også Terje Lunder her på Røa. Nå er vi alle glade for at Nordvik er en gjennomføringens mann, slik at vi alle i bydelen kan glede oss til en kjempegave julen 2014.

Ifølge sikre kilder vil BU-lederen være i teten med badedrakt når badet åpner.

Les også:

Kan bli badeland på Røa

Badeanlegget vedtatt i bystyret

Enda et "nytt" Røa bad

Full stopp for badeanlegg på Røa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.