RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Forsvar Kastellet som nærskole!»

Kastellet skole har i snart sju år vært det sosiale «navet» for oss som bor mellom Holtet og Sæter. Kastellet er blitt vår skole, enten vi bor mot sør på Nordseterjordene, vestover mot Solveien, nordover mot Bekkelaget eller østover mot Lambertseter.

Det er derfor med stor uro jeg hører at skolegrensene nå kan bli flyttet. Hvis grensa mot sør skal gå i Lambertseterveien, blir skolen liggende helt i utkanten av inntaksområde, og mister sin sosiale betydning for Nordseterområdet.

Én konsekvens kan bli at søsken kan måtte gå på ulike skoler. Det innebærer mange utfordringer i en travel hverdag.

Men en slik splittelse vil også svekke familiens tilknytning til skolen. Det er ikke mulig å være like engasjert i to (eller flere) skoler enn én. Alle taper når kontinuiteten mellom skolen og nærområdet blir brutt. I en tid der mye av det sosiale livet tilbringes på nettet, er det ekstra viktig å ha et fysisk samlingssted for nærområdet.

Jeg vil derfor sterkt oppfordre til å finne andre løsninger enn å flytte på elever og godt etablerte skolegrenser på Bekkelaget/Nordstrand.

Eirik Lindahl
Tidl. Foreldreaksjonen for Kastellet skole/Kastellet skoles venner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere