Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarer privat barnehageaktør

Foreldre og ansatte i de syv konkurranseutsatte barnehagene har tryglet Norlandia om å trekke seg. Nå forsvarer FAU i Tjuvholmen barnehage den private barnehageaktøren.

OSLO: Etter å ha fulgt debatten om konkurranseutsettingen av de 7 kommunale barnehagene, ønsker FAU i Tjuvholmen Barnehage å beskrive hvordan de opplever hverdagen i en Norlandia-barnehage.

– Debatten fremstår for oss som unyansert og delvis basert på feil informasjon, skriver SU-leder Kanwal Suleman og nestleder Christina Vinje i en pressemelding.

Les også: Kun tre barnehager konkurranseutsettes

– I denne saken tyr bekymrede foreldre og frustrerte barnehageansatte til udemokratiske tiltak og sprer til dels uriktig informasjon via sosiale medier. Det er Oslo Kommune som er riktig adressat for den frustrasjonen som omorganiseringen har medført. Å sverte private aktører gjennom feilaktig informasjon er misbruk av sosiale medier.

Klare mål

Suleman og Vinje skriver at Tjuvholmen barnehage har klare mål når det gjelder kvalitet. Hver måned får de tilsendt detaljerte månedsplaner med oversikt over barnegruppenes aktiviteter og informasjon om fokusområdene for den aktuelle perioden.

– Månedsplanene er forankret i årsplanen, noe som sikrer god måloppnåelse. Arbeidet og aktivitetene dokumenteres gjennom en egen nettside, det gir oss trygghet og forutsigbarhet i forhold til barnas hverdag.

Les også: Taus om hvem som leverer inn anbud

Godt arbeidsmiljø

De opplever at arbeidsmiljøet blant de ansatte er godt, og at barnehagen har en tydelig ledelse som tilrettelegger for faglige og personlig utvikling for de ansatte.

– Flere av de ansatte tar utdannelse ved siden av å jobbe i barnehagen. Det er lav «turnover» og lavt sykefravær blant de ansatte, noe som gir barna stabilitet I hverdagen.

Videre skriver de at Tjuvholmen barnehage etterlever gjeldende lover og allmenne retningslinjer, dette danner grunnlaget for all aktivitet i Norlandiakjeden. Tjuvholmen Barnehage har flere pedagoger enn det som er lovpålagt, og de har også flere pedagoger enn det som er gjennomsnitt for kommunale barnehager i Oslo. De har fått opplyst at lønnsnivå og pensjonsordningene i Norlandia er like gode som de kommunale.

– Vi kan trygt anbefale Tjuvholmen barnehage.

Les også: Foreldrene nekter å gi opp kampen om barnehagen

Må se på det komplette tilbudet

Suleman og Vinje forteller til DittOslo at private barnehager ikke nødvendigvis er bedre enn de kommunale.

– Jeg tror ikke man skal se på om barnehagen er privat eller kommunal, men det komplette tilbudet. Og vi er fornøyd med tilbudet i Tjuvholmen, sier Suleman.

Les også: Fortvilte foreldre trygler Norlandia om å trekke seg

– I debatten har det blitt sagt at private barnehager har dårligere vilkår. Hva man mener er én ting, men å skrive det i sosiale medier er en annen. Jeg har respekt for at følelser er i sving, men det generelle bildet som tegnes er negativt, sier Vinje.

– I frustrasjonen som har kommet frem, har det vært lite informasjon om hva hele prosessen dreier seg om. Det har kommet lite fakta på bordet. Folk tror at tilbudet vil påvirkes hvis barnehagene blir private, men det stemmer ikke overens med tilbudet vi har, sier Suleman.

Suleman og Vinje syns det er merkelig at foreldre truer med å flytte barna sine til en kommunal barnehage, hvis konkurranseutsettingen blir gjennomført.

– Barna mine skulle egentlig flyttes til en internasjonal barnehage, men jeg er så fornøyd med tilbudet i Tjuvholmen, så jeg valgte å la dem bli.

Vinje og Suleman presiserer at dette ikke er ment som et angrep.

– Om Norlandia vinner konkurranseutsettingen, har folk ingenting å frykte.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året