RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer Ullerns ære

Sollerudstranda-eleven Nicklas Norum (15) skal representere Ullern bydel på landsmønstringen i Trondheim. Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro.

Sollerudstranda: - Det var læreren som meldte oss på Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Ullern bydel. Jeg tenkte ikke så mye over det egentlig. Men så kom jeg, sammen med tre andre i klassen, med til fylkesmønstringen på Chateu Neuf. Og der ble jeg valgt ut til å representere bydelen. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, sier Nicklas Norum fra Lindebergåsen beskjedent.

- Nicklas fortjente det!

Selv om Nicklas "konkurrerte" mot flere av klassekameratene, er alle vennene i klassen glade på Nicklas' vegne.
- Han fortjente det, sier jentene i kor, mens de krangler om hvem som skal være med ham til Trondheim.
Læreren er også stolt av den kreative eleven sin.
- Vi er litt bortskjemte her på Sollerudstranda når det gjelder UKM. Nivået her har alltid vært rimelig høyt. I fjor gikk tre av bidragene herfra videre til Trondheim, og året før gikk et fotografi videre, sier Svein Andersen.
Han understreker at alle fotobidragene til årets UKM kunne ha forsvart en plass i finalen.
- Juryen hadde nok en vanskelig jobb med å plukke ut en favoritt. Men det var hyggelig at Nicklas gikk videre. Jeg tror han skilte seg ut fordi bildet hans var såpass annerledes og utradisjonelt. Folk er vant til å se naturbilder, men dette skiller seg nok litt ut fra de typiske naturfotografiene, mener han.

Fra Lysakerelven

Nicklas' bilde heter "Gult lys i rennende vann" og er tatt ved fossen i Lysakerelven. I mai reiser han og bildet til Trondheim, der han skal delta på landsmønstringen. Nicklas er årets eneste representant fra Ullern bydel.
- Familien min er ganske stolte, og bildet henger på veggen i gangen. Det er gøy med foto, men jeg fotograferer ikke så mye på fritiden, forteller den kreative eleven.
Til høsten står videregående for tur for unggutten fra Lindebergåsen. Da er det ikke foto, men elektro som gjelder.
- Jeg får vel bli en fotograferende elektriker, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere