RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husebyleiren er hovedkvarter for Garden. Også her er terrorberedskapen økt til A, som er det laveste nivået.
Husebyleiren er hovedkvarter for Garden. Også her er terrorberedskapen økt til A, som er det laveste nivået. Foto: FOTO: RUNE NYLUND LARSEN

Forsvaret har økt terrorberedskapen

Terrorberedskap Alfa er innført i alle militære leirer i Norge.

Pressetalsmann Major Vegard Finberg ved Forsvarssjefen bekrefter at Forsvaret har høynet beredskapen, dette inkluderer hovedstadens militærleirer.  22. juli i 2011 ble for øvrig beredskapen også hevet til terrorberedskap A.

– Det skjedde torsdag ettermiddag etter en generell trusselvurdering. Det ligger derimot ingen dramatikk i dette. Det er en beredskap på laveste nivå som ikke innebærer noe annet enn økt årvåkenhet fra Forsvarets side, sier Finberg til dittOslo.

Hva trusselen går ut på, eller om den er innenlands eller i utlandet kan ikke Finberg si noe om.

Skjerpet adgangskontroll

Terrorberedskap A betyr blant annet økt årvåkenhet, gjennomgang av relevante handlingsplaner og skjerpet adgangskontroll.

Stabsleder i Oslo politidistrikt Johan Fredriksen, sier til VG at de er blitt orientert fra Forsvaret at terrorberedskapen er hevet.

- Oslo politidistrikt har ikke satt stab, og vi synes det er merkelig at vi ikke er kjent med den vurderingen som ligger bak forsvarets oppgradering av terrorberedskapen, sier Johan Fredriksen, Politiinspektør, leder for operativ samordningsseksjon og stabsjef til VG.

Politiets sikkerhetstjeneste ser imidlertid ikke grunn til å heve beredskapen.

- PST er orientert om at Forsvaret har hevet sin beredskap. PST vurderer det imidlertid som det ikke er økt terrorfare mot Norge, så terrorfaren er uendret slik PST vurderer det, sier informasjonssjef Trond Hugubakken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere