RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvaret med sjarmoffensiv på Ammerud

Forsvaret vil ha flere med minoritetsbakgrunn. Nylig besøkte de det tamilske hindu-templet på Ammerud i forbindelse med lanseringen av deres nye utdanningsbrosjyre på tamilsk.

AMMERUD: Tempelet er fylt opp med flotte statuer, veggmalerier, bønn og sang. På gulvet sitter folk i fargesprakende drakter og følger med.

Midt iblant dem er det noen som skuller seg ut, det er fire stykker i uniform.

– Forsvaret ønsker å opnå økt bredde og mangfold blant tjenestegjørende personell, både blant vernepliktige mannskaper så vel som befal, sier kaptein Hans-Kristian Felde. Fordi personer med flerkulturell bakgrunn er en av flere personellkategorier som er underrepresentert i Forsvaret, har vi fokus på å nå ut til disse minoritetene for å informere om og motivere for avtjening av militær førstegangstjeneste, og ta utdanning i Forsvaret, forklarer han.

Informasjon på eget språk

– Ungdommene vi ønsker å rekruttere kan jo norsk og mange av dem kan ikke engang lese tamilsk. Men vi tror at denne brosjyren vil gjøre det lettere å nå fram med informasjon til foreldrene, utdyper han. Talsmann for den tamilske hindu menigheten Pulendran Kanagaratnam helt enig.

– KI tamilsk kultur er det vanlig å spørre foreldrene sine om råd, for eksempel når man skal velge utdannelse. Da er det fint at foreldrene kan få informasjon på sitt språk hvis ungene kommer hjem og forteller at de har lyst til å begynne i Forsvaret.

En av dem som fattet interesse for Forsvaret var Thanukan Jegatheeswaran (15) som ønsket å vite mer om hva Forsvaret hadde å tilby.

Selv om han fremdeles har noen år til før han blir innkalt til førstegangstjenesten ønsket han allerede nå å vite om mulighetene sine.

– Trives jeg i Forsvaret kan det hende at jeg blir der i noen år, sier han.

– Flott at Forsvaret kommer til vår menighet. Det gir oss en følelse av tilhørighet til det norske samfunnet, sier Pulendran Kanagaratnam. Han synes det er flott at de nå får lett tilgjengelig informasjon om alt fra førstegangstjeneste til utdanningsmuligheter. – Som innbyggere har vi også et ansvar for å forsvare landet. Det er viktig at alle befolkningsgrupper er med, og derfor er det fint at Forsvaret kommer hit for å vise at alle er velkommen, mener han.

Prosjektleder Paramdeep Singh ved Forsvarets mediesenter har stått i spissen for utviklingen av brosjyrene, som har kostet omkring 100.000 kroner.

Fire språk

– Ofte har foreldrene til flerkulturelle ungdommer mye å si når de velger utdannelse og karriere. Dessverre leser ikke alle foreldrene like godt norsk, og derfor har vi laget brosjyrer på deres eget språk, forklarer Paramdeep. - I første omgang satser vi på de fire språkene panjabi, hindi, tamilsk og urdu. Er prosjektet vellykket, vil vi i fremtiden satse på enda flere, sier en fornøyd Paramdeep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere