RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarsbygg blir barnehage

En tiavdelings barnehage i forsvarsbygget i Rosendalsveien kan redusere barnehagekøen i Bydel Nordstrand betraktelig.

NORDSTRAND: For to uker siden overtok Omsorgsbygg KF eiendommen. Allerede 3. april blir det møte med bydelsadministrasjonen. Da skal mulighetene for å gjøre det opprinnelige kontorbygget om til en trygg og god barnehage, diskuteres.
Et initiativ vi ser meget positivt på. Det skal hjelpe godt i forhold til den lange barnehagekøen vi har, sier en tydelig fornøyd bydelsdirektør Brynhild Hovde.
Barnehagen planlegges med ti avdelinger, og vil gi plass til mellom 90 og 180 barn, avhengig av om de er under eller over tre år. I førstnevnte kategori telles et barn som to plasser.

Ferdig i år

Omsorgsbygg KF har allerede vært på befaring i Rosendalsveien.
Vi var der med både pedagogisk og teknisk personell før vi kjøpte bygningen. Den er egnet som barnehage, og nå skal arkitekter i gang for å få til den beste planløsningen. Et alternativ kan være å bygge alt nytt "innenfor skallet". Vi skal også finne gode løsninger for uteplassen, og vi må se på trafikkforholdene i nærområdet, sier Jan-Egil Clausen i Omsorgsbygg KF.
Vi håper å ta en god jafs av barnehagekøen i Bydel Nordstrand med dette tiltaket. Vi satser på å ta den "nye" barnehagen i bruk mot slutten av inneværende år, men det er flere ting som må på plass først, blant annet skal eiendommen omreguleres fra sykehjem til barnehage.
Drøyer ombyggingen veldig lenge, har vi muligheten til å sett opp en midlertidig paviljong mens arbeidet pågår, forteller Clausen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere