*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarsdepartementet ber soldater lukke munn

I et siste forsøk på å avverge lekkasjer til nyhetsmedier kommer Forsvarsdepartementet med klare oppfordringer til soldater og offiserer om å lukke munn.

31.03.15 07:36

OSLO: - Vi har hatt for mange lekkasjesaker fra forsvarssektoren gjennom de siste årene, skriver departementsråd Erik Lund-Isaksen i en epost til VG.

Det er Lund-Isaksen, en av forsvarsminister Ine Eriksen Søreides (H) nærmeste medarbeidere, som har sendt brevet. Det ble sendt samtidig som regjeringen og departementene har fått hard kritikk for manglende åpenhet og unødvendig hemmelighold.

Les også: IS-kriger sonet i Oslo-moské

- Vi må markere at dette er uakseptabelt. Jeg har derfor bedt mine avdelingsledere i FD om å gå gjennom dette med sine medarbeidere for å markere alvor og for å unngå fremtidige saker. Jeg har bedt forsvarssjefen om å gjøre det samme i forhold til de berørte i forsvarsetaten, skriver Lund-Isaksen.

Ifølge VG er det imidlertid uklart hva som egentlig står i brevet. Ordren om ikke å snakke med medier er hemmeligstemplet fordi det ifølge departementet «kan medføre skadefølger for Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.