RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stasjonssjefen fikk nok å svare på.
Stasjonssjefen fikk nok å svare på.

Forsvarte uniformerte demonstranter

Stasjonssjef på Stovner politistasjon stilte til nettmøte, og ga leserne svar.

GRORUDDALEN: Stasjonssjef Espen Aas på Stovner politistasjon svarte på alt fra hvordan det er å være politi i Groruddalen, til påskeinnbrudd og opptakskriterier til politihøyskolen.

På spørsmål om hvordan det er å være politi i Groruddalen, svarte han:
- Utfordrende, med mange forskjelllige problemstillinger. Beboerne i Groruddalen er i all hovedsak veldig hyggelige og er gode å samarbeide med. Sammen får vi til mange gode løsninger.

Les alle svarene her

Godt samarbeid gir effekt

- Statistisk sett har utviklingen vært stabil over flere år. Vi tror det blir mindre kriminalitet med bakgrunn i det gode samarbeidet vi har med bydelene og beboerne i Groruddalen, svarte Aas på spørsmål om kriminalitetsutviklingen.

Videre måtte han svare på spørsmål om bydelene har egne samfunnskontakter.

- Vi har ikke enkeltpersoner som har denne oppgaven nå, men vil forhåpentligvis få det på plass igjen i løpet av året. Samfunnskontaktene har kontakt med borettslag, kjøpesentere m.m. for å komme med råd og veiledning i forhold til å forebygge kriminalitet. Oppgavene blir nå satt ut på forskjellige ansatte.

En av leserne ville vite om stasjonssjefen noen ganger er redd.

- Ja. De aller fleste mennesker er redde i enkelte situasjoner, en helt normal reaksjon. Ingen spesielle ting jeg er redd for, men kjenner et støkk hvis jeg tror jeg kan bli skadet, svarte han ærlig.

Svarte bekymret mor

- Jeg bor i Groruddalen og har to sønner som nå er mye ute. Og redd for at de skal bli med feil folk. Hvordan jobber politi for å bedre ungdom i Groruddalen? spurte en bekymret mor.

- Vi samarbeider godt med bydelene, skole, foreldre, frivillige organisasjoner for å forebygge at ungdommer kommer inn i kriminelle miljøer. Vi har også direkte kontakt med veldig mange forskjellige ungomsmiljøer, svarte Aas.

Stasjonssjef nølte ikke med å støtte politifolkene som demonstrerte i uniform for et par dager siden.
- Demonstrasjon er en demokratisk måte å ytre seg på, og den formen for ytringsfrihet støtter jeg. Politidirektoratet hadde ikke sagt nei til bruk av uniform. Jeg synes det var en fin måte politiet ytret seg på og fint at mange gikk i uniform, mente han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere