RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortalte om polarhelter på eldresenteret


Kåre Berg (Foto: Geir Yeh Fotland)
Kåre Berg (Foto: Geir Yeh Fotland)

Nordstrand: Nordstrand Eldresenter har et aktivitets- og servicetilbud i Poppelstien 6. Onsdag 26. mars ble det vist lysbilder og holdt et foredrag om kappløpet mellom Roald Amundsen og Robert Scott til Sydpolen. Foredragsholder var kommandør Kåre Berg, tidligere direktør ved Frammuseet i 15 år.

Kåre Berg har i over tre år jobbet med boka "Polarheltene. Norske pionerer i Arktis og Antarktis". Boka ble gitt ut av forlaget Andersen & Butenschøn i 2003.

Berg hadde mye interessant å fortelle, om konflikter mellom Amundsen og mannskapet, om nordmannen Tryggve Gran som var med Scott som skiinstruktør, men som unnlot å gå helt til Sydpolen for å unngå å treffe Amundsen. Tryggve Gran overlevde ekspedisjonen og ble senere i 1914 den første som fløy over Nordsjøen. I juni er det 80 år siden Roald Amundsen døde. Tryggve Gran levde helt til 1980.

Den 9. april blir det nytt foredrag på Nordstrand Eldresenter i Poppelstien. Da skal journalist Per Egil Hegge fortelle om "Russland etter Putin". Det er gratis adgang, og det blir salg av premielodd og vafler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere