*Nettavisen* Nyheter.

Fortau ferdig i 200...?

Bjørn Welle-Watne må le når han ser det nye tidspunktet for ferdigstillelse av Hoffsjef Løvenskiolds vei.

Hoffsjef Løvenskiolds vei skulle vært ferdig i desember, men nå går vinter og vår.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke mye som tydet på stor innsats på anleggsfronten. Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

 

ULLERN: Beboerne i området rundt Hoffsjef Løvenskiolds vei gledet seg til at utvidet vei med nytt fortau skulle stå ferdig i desember i fjor. Dette sto opplyst på et stort skilt nederst i anleggsområdet ved Frits Kiærs vei. Nå står det at arbeidet vil bli ferdigstilt i 200.

Ingen aktivitet

Bjørn Welle-Watne må le når han ser skiltet.

Vi var optimistiske, men fremdeles er hele strekningen utgravd og det er nesten ingen aktivitet å se. I september og oktober var det frisk start med stor aktivitet. Så stoppet det helt opp og deretter har det gått i rykk og napp, sier Welle-Watne, som bor i området.

Belastning for strøket

Når Ullern Avis Akersposten besøker veistrekningen, er det null aktivitet å spore. Etter en stund kommer to menn og starter noe bindingsarbeid nederst på strekningen.

En gravemaskin sperrer for gjennomkjøring. Det er kun adgang for kjøring til eiendommene.

Dette er en belastning for strøket, det være seg for grunneiere, gående og bilister. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er et resultat av dårlig administrasjon og dårlig planlegging, sier Welle-Watne.

Kraftig undervurdert

Byggherre for anlegg av nytt fortau og utvidelse av vei i Hoffsjef Løvenskiolds vei er Samferdselsetaten.

Grunnen til forsinkelsen er at vi fikk nye utfordringer under arbeidet med grunnen. Vi kom i konflikt med kabler som ikke var forutsett. Samtidig var det mye mer fjell i grunnen enn beregnet. Det var kraftig undervurdert og førte til omprosjektering av anlegget, sier prosjektleder i Samferdselsetaten, Petter Baumann.

Frist til juni

I omprosjekteringen inngår at kabler som i dag er luftstrekt i stor grad blir tatt ned.

I stedet for stolper vil kablene bli lagt i bakken, noe vi regner med naboene også setter pris på. I og med at vi ikke kan sprenge i fjellet på grunn av vannledning som ligger i veien, vil ny overvannsledning ikke bli lagt så dypt som opprinnelig planlagt. Vi må pigge i stedet og overvannsledningen legges i grunne grøfter med isolering. Alt dette tar lengre tid, sier Baumann, som understreker at man gjør alt for å få det klart så raskt som mulig.

Vi har satt en foreløpig frist til juni i år med ferdigstillelse av anlegget. I mellomtiden gjør vi det vi kan for å holde åpent for ferdsel i området. Hvis folk ønsker mer informasjon om fremdriften eller har spørsmål knyttet til anleggsvirksomheten er det bare å ta kontakt med Samferdselsetaten, sier Baumann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.