RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortelling for voksne... endelig!

En gruppe fortellere i Oslo går på scenen for å vise fram den muntlige fortellingen som kunstform.

Nedre Grünerløkka: Den 20. november 2005, skrev Erica Wagner følgende i "The Times":
but stories are not only read and written. Every time i hear stories, I am reminded of this and feel sorry that more people don't know that this remarkable art form is not simply for children (though children can be wiser than adults).
"Fortellerscenen" er en nystiftet forening som har som mål å fremme fortellerkunsten. Siste onsdag i måneden inviterer de publikum til stemningsfulle Jakobs brønn, kjelleren i Kulturkirken Jakob i Hausmanns gate.
Helt siden Charles Perraults Gåsemors fortellinger, har det å fortelle historier, spesielt eventyr, blitt regnet for å være en aktivitet beregnet for barn, forteller Heidi Dahlsveen, en av initiativtakerne bak "Fortellerscenen".
Så indoktrinert er denne aktiviteten, at tradisjonelle historier og eventyr som ikke egner seg for barn, nesten har blitt sensurert bort fra vårt kulturminne. Fortellerbøker som blir gitt ut er beregnet på de som arbeider med barn. Og søker man støtte til fortellerprosjekter havner man i potten for barn og unge.
"Fortellerscenen" er derimot beregnet på et voksent publikum.
Fattigmanns kino
Noen sier at å lytte til en fortelling, er som å se en film inne i sitt eget hode. Fortellerkunsten ble tidligere omtalt som "fattigmanns kino".
En god fortelling kan få meg til å se verden eller meg selv på en ny måte. En god fortelling er underholdende, morsom eller rørende, sier Beathe Frostad i "Fortellerscenen".
Og for ordens skyld: Man leser ikke, man forteller!
Viktige datoer å få med seg er 25. januar, 22. februar, 29. mars og 26. april. Alle forestillinger starter kl. 20.00 dørene åpnes en time før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere