Gå til sidens hovedinnhold

Fortissimo'en i taket

To kammerkor har øvd på symfonisk klang siden jul. Resultat: Et vanvittig trøkk. Fremføringen av "Missa Brevis" i Grefsen kirke er en konsert du bør få med deg.

Maridalen: - Kan dere holde den fjerdedelen litt lengre? En, to. En, to. Dirigent Rolf Nykmark, som startet sin musikalske karriere med Sølvguttene, vet akkurat hvordan han vil ha det. Nordre Aker Budstikke har vært i Maridalen kirke og tyvlyttet før den store konserten i Grefsen kirke søndag klokken 19.00.
Nykmark er fast dirigent for Kor 21, som har sin base i Grefsen,- Kjelsås-området, mens Erlend Bronken, musikalsk leder for koristene i Markakoret, for denne anledningen synger bass i storkoret. Søt musikk har oppstått i korsamarbeidet om Wolfgang Amadeus Mozarts første "liten messe" for kor og solister, komponert da han var knapt 13 år gammel.

Missa Brevis

- Arkitektonisk sett har verket noen svakheter, men ser en på detaljnivå og partiene hver for seg, er stykket verdig en fullkommen komponist, mener Bronken, som kan fortelle at Mozart fra veldig ung alder ble drillet i komposisjonsteknikk av sin far, som også var komponist og musiker.
- Markakoret og Kor 21 har samarbeidet en gang tidligere med en liten opptreden på bedehuset på Kjelsås, men dette blir noe helt annet. Vi er litt få gutter i korene, men ved å slå oss sammen får vi tilstrekkelig trøkk også i mannsstemmene, sier Øystein Bettum fra Kor 21, som fremdeles betrakter seg som innflytter etter 33 år på Grefsen.
- Mozart forstår kor 100 prosent som medium, og dette skal bli moro, lover dirigenten.

Litt av hvert

Pianist Birgitte Elfving skal intet mindre enn å erstatte Mozarts opprinnelige orkester, og verket krever fire solister; Gøril Songvoll; Sopran, Ragnhild Groven; Mezzosopran, Trond Bjerkholt; Tenor, mens dirigenten for korene, Rolf Nymark tar seg av barytonstemmen. Markakoret har 20-årsjubileum i år, mens Kor 21 rundet 15 år i fjor, og til sammen får vi møte hele 60 korister til søndag.
- De to korene vil også ha hver sine avdelinger; Kor 21 med blant annet "Vårsøg" og "Så skimrande var aldrig havet". Markakoret vil fremføre fem madrigaler fra 1500- og 1600-tallet. I tillegg vil både sangsolistene og pianist bidra med sitt, med komponister som Felix Mendelssohn Bartholdy, Charles Gounod og Edvard Grieg på programmet, informerer Sven Grotdal fra Markakoret.
Lyssetting; Art Light AS, Inngangsbillett kr. 100. Barn under 12 år gratis.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget