*Nettavisen* Nyheter.

Fortørnet over søppelplaner

Nå må vi i bydelen si klart og tydelig ifra at vi ikke godtar ødeleggelser av Lofsrud gård.

Lofsrud:En meget indignert Arild Andersson (H) uttrykker seg i kraftige ordelag om de nye planene til Renovasjonsetaten (REN). For som vi skrev om for en stund siden, har de kastet sine øyne nordover fra forbrenningsanlegget på Klemetsrud, og om deres planer blir realisert, vil hele grøntområdet mellom Klemetsrudveien og gårdsbygningene bli bygget ned.

Dette kaller jeg rasering av bydelen, sier Arild Andersson som i kveld vil ta opp saken i bydelsutvalget.

Riktignok skal vi på dette møtet få en full gjennomgang av planene, men etter det jeg til nå har kunnet lese meg til, og som også fremgår på kart, vil vi få både gjenbruksstasjon og biobrenselanlegg på det området som bystyret så tidlig som i 1998 gjennom kommunedelplanen, vedtok skal være friområde. Om planene blir realisert, vil det også være slutt på all virksomhet knyttet til stallen på gården.

Fra Grønmo til Lofsrud

Jeg tar dette utspillet som en form for hevneaksjon for at vi har jobbet for å få avsluttet virksomhet på Grønmo . Nå er det på Lofsrud vi skal få plagene. Og ikke nok med at planene tilsier at jordene sør for gården blir ødelagt. Hva vil det bety at vi får et biobrenselanlegg her? Vil vi få en kø av store tømmerbiler som transporterer trevirke som så skal males opp og brennes? spør Andersson. Og det fremgår videre at Klemetsruidveien skal stenges. Nei, nå må vi aksjonere. Jeg tar opp saken med byrådsleder Erling Lae i forbindelse med årsmøtet til Søndre Nordstrand Høyre. Og Nordstrands Blad har jo for en stund siden skrevet at Ola Elvestuen i Oslo Venstre har engasjert seg og jeg vet at Aud Kvalbein på vegne av KrF har stilt spørsmål til byråd Peter N. Myhre i forbindelse med utnyttelse av gårdsområdet. Ingen tvil - her vil det bli et tverrpolitisk klart nei. Jeg ser for meg et protestmøte hvor vi klart og tydelig markerer vårt syn.

Som nevnt skal det i kveld redegjøers for planene til Renovasjonsetaten, Viken og Energigjenvinningsetaten. Dette skjer i forkant av bydelsutvalgets møte.Dette kaller jeg rasering av bydelen

Arild Andersson

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.