RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt 330 uten plass


 
 
Før sommeren skrev Lokalavisen Groruddalen om situasjonen omkring barnehageopptakene. Status er omtrent den samme, men lokalavisen.no gir likevel leserne en oppdatering.

GRORUDDALEN: Barnehagetallene har ikke endret seg for Groruddalens del i løpet av sommeren. Fortsatt står 330 barn uten tilbud om barnehageplass i Groruddalen.

Lokalavisen kunne fortelle før sommeren at det er flere barnehageprosjekter som skal ferdigstilles om kort tid.

Bydel Bjerke

159 barn uten plass.

- Vi greier ikke full barnehage dekning i år, kommenterer spesialkonsulent ved søknadskontoret, Dag Engelberg.

I bydelen skal en midlertidig barnehage på Brobekk være ferdigstillt, men prosessen med inventar og ansettelser jobbes det fortsatt med.
- Vi tar sikte på å starte opp med noen barn her i løpet av september, sier Engelberg.
Nye Midlertidige Refstadsvingen barnehage har 60 plasser,

Utforskeren åpner også for drift. 31. august starter barnehagen opp med barn fra Bjerke, St.Hanshaugen og Grünerløkka. Ni barn fra Bydel Bjerke har fått plass i første omgang.

- Det er en modul som er ferdig. I september skal enda en modul åpne og da blir det plass til flere barn fra Bjerke, avslutter Engleberg.

Bydel Alna

76 barn uten plass.

- Vi har ikke gått ut med noen nye tall, men det har jo kommet inn flere søknader etter hovedopptaket, forteller Sissel Skanke fra bydelsadministrasjonen.

Bydelen kommer til å fortsette å jobbe med både utbygging og planlegging av barnehageløsninger. Blant annet skal det komme oppe en midlertidig barnehage på Lindeberg.

- Vi jobber nå med å dele ut plasser der vi kan, sier Skanke.

Bydel Stovner

52 barn uten barnehageplass.

- Problemet er at de fleste har fått tilbud om plass. Hadde de som har fått tilbud akseptert dette, hadde vi hatt opp mot 98 prosent dekning, forteller Kari Mette Lauritzen, fra barnehageavdelingen i Bydel Stovner.

Hun forklarer at det er mange ledige plasser i de private barnehagene og i familiebarnehagene.

- Det er bare å søke, sier Lauritzen.

Lauritzen forteller også at det er mange søkere som har dukket opp etter hovedopptaket og at det antakelig er noen som ikke er registrert.

Bydel Grorud

42 barn står uten plass.

- Vi har jo fått en del nye søkere i sommer, men så er det jo også noen som takker nei til plass. Vi ligger nok omtrent likt som vi gjorde før sommeren, sier Svein Evdsten, i bydelsadministrasjonen for Grorud.

- Nei, jeg tror nok ikke at bydelen får full dekning i år, sier Evdsten, og mener da det samme som de øvrige bydelene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere