Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt begrenset vaksinering

Bydelene er straks ferdig med å vaksinere risikogruppene og vil starte vaksinasjon av skolebarn så snart de har nok vaksiner på plass.

VÅRE BYDELER: Bydelenes generelle utfordring er tilgangen på vaksiner. Et stort parti på 170.000 doser ble ødelagt hos produsenten nylig, men Norge er lovet å få et erstatningsparti på 150.000 doser. Bydelene vurderer og justerer vaksineopplegget fra uke til uke.

Følg derfor med på bydelenes hjemmesider og på www.noblad.no for oppdatert informasjon.

Østensjø

– Vi føler at vi er i bra gjenge og har også brukt fastlegene til vaksinering, forteller smittevernlege Kjell Erik L'Abee-Lund i Bydel Østensjø til Nordstrands Blad.

Bydelen er nå nesten ferdig med de to første risikogruppene og begynner på vaksineringen av risikogruppe tre, som omfatter eldre over 65 år, i dag (tirsdag). Vaksine kan fås hos fastlegen eller på bydelens vaksinekontor to ganger i uken.

Bydelen får nye doser onsdag, og har litt knapt med doser for vaksinering tirsdag.

– Det skal ha kommet et stort parti til landet før helgen, men dette får de ikke ut før onsdag. Det er litt dårlig, og vi må ut på en lånerunde hos fastlegene, forteller L'Abee-Lund.

Bydel Østensjø vil også straks starte vaksineringen av småbarn fra to til seks år. Denne vaksinen er gratis på bydelens vaksinasjonsstasjoner, men koster 150 kroner hos fastlegene.

L'Abee-Lund har ikke inntrykk av noen kraftig økning i antall smittede.

– Jeg tror ikke det er noe dramatisk, men det er et jevnt sig av smittede hver uke, forteller han.

Klikk HER for Bydel Østensjøs nettsider

Søndre Nordstrand

I Bydel Søndre Nordstrand er vaksineringen i full gang. De mottok 2.500 doser i uke 44, 2.000 i uke 45 og 1.500 denne uken. Vaksineringen foregår på kommunens vaksinasjonssteder på Kantarellen sykehjem og Holmlia helsestasjon.

– I tillegg har alle fastlegene gjort en kjempedugnad og satt opp egne besøkstider for å skille friske og syke. Det har vært en kjempebelastning for fastlegene og de er slitne, forteller bydelsoverlege Tron H. Torkildsen.

Fastlegene har også meldt om tilsig av flere syke enn normalt.

Bydelen vurderer vaksinasjonsprogrammet fortløpende, men foreløpig ser det ikke ut som det er aktuelt å starte massevaksinasjon.

– Det er begrenset tilgang på doser, og vi vet ikke hva vi får i neste uke. Signalene er at vi får et visst antall doser per uke fremover. Det blir ikke noen massevaksinering på den måten.

Når risikogruppene har fått sine stikk i armen vil bydelen begynne vaksinering av de yngste.

– Det har også vært noen diskusjoner om å vaksinere brannfolk og politi først, og dette vurderes kontinuerlig, sier Torkildsen til Nordstrands Blad.

Klikk HER for Bydel Søndre Nordstrands nettsider

Nordstrand

Bydel Nordstrand ligger godt an i forhold til vaksinasjon av folk i risikogruppene forteller bydelsoverlege Vidar Kirkerød.

– Vi har så smått begynt å vaksinere folk over 65 år i risikogruppene og neste uke går vi i gang med vaksinering av skolebarn, forteller Kirkerød.

Barn skal bare ha halv dose, dermed får bydelen vaksinert dobbel så mange barn med et begrenset antall doser.

Bydelen har lokaler klare for å sette i gang med massevaksinasjon fra 17. november, men får trolig ikke nok doser til å starte da.

– Vi har vaksiner for denne uken og skal få 2.000 nye i slutten av uka. Vi har fått melding om at vi kan får noe mer i neste uke også, forteller Kirkerød.

Han har ikke noe konkret tall på hvor mange som er syke, men mener det kan ha avtatt noe.

– For to uker siden (uke 44. journ.anm.) fikk vi mange meldinger, det var noe avtagende i forrige uke og jeg tror det er på samme nivå i denne uken, forteller han.

Ringefrekvensen på legekontorene skal ha avtatt noe. Bydelens vaksinetelefon har vært hyppig i bruk, men presset har avtatt noe den siste uken.

– Vi har også masse informasjon på bydelens hjemmeside og har 1.000 til 1.500 besøkende der hver dag, forteller Kirkerød.

Klikk HER for Bydel Nordstrands nettsider

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden