RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt bekymret for trafikk og grønt


På tomten sør for Mortensrud gård har Obos byggeplaner. Ullevål sykehus skal få en institusjon her og det skal bygges boliger. Dette bekymrer lokalpolitikerne.
På tomten sør for Mortensrud gård har Obos byggeplaner. Ullevål sykehus skal få en institusjon her og det skal bygges boliger. Dette bekymrer lokalpolitikerne. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Obos har byggeplaner på tomten sør for Mortensrud gård. Dette bekymringer bydelspolitikerne.

Mortensrud: Sist saken var til behandling i bydelen, uttrykte politikerne bekymringer for at det vil bli for mye trafikk ut i Mortensrudveien fra Helga Vankes vei. I tillegg sier de nå at de er redd det grønne preget i området kan bli borte. De mener det bør være et naturdrag mellom Mortensrud og Lofsrud gård.

LES OGSÅ: Legene tilbys tomt

Institusjon og boliger

Det som er planlagt skal bygges på tomtene som både er i eie av Obos og kommunen, er en institusjon knyttet til Ullevål sykehus og boliger/ omsorgsboliger. Til institusjonen er det regnet med at det kommer ca. 140 ansatte og det blir 30 pasientrom.

Del på Facebook

Bekymret

BU har tidligere sagt at de er redd for vesentlig større trafikk i området, og spesielt krysset Helga Vankes vei/Mortensrudveien ser de for seg som vanskelig. I tillegg til planen som BU nå skal uttale seg om, bygges det jo nå også mye på den andre siden av veien mot Senter Syd.

Komite-forslag

Miljø og teknisk komite i bydelen har avgitt en innstilling som de legger frem for BU. Her heter det at de er er sterkt bekymret for den trafikale situasjonen i området.

Og videre:

Vi mener det må redegjøres for konsekvensene av forslaget til bebyggelse i forhold til opplevelsen av gårdsmiljøene og grøntdraget mellom Mortensrud gård og Lofsrud gård. Silhuettvirkningen fra E6 skal være skog. Det bes i denne sammenheng om at de føringene som gis i kommunedelplanene for området skal følges opp i det videre planarbeidet.

Saken kommer i BU om en uke (19. mai)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere