RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt blodmangel i Oslo


Oslo Blodbank ønsker flere blodgivere.
Oslo Blodbank ønsker flere blodgivere.
Blodmangelen i Oslo er nå så kritisk at operasjoner må utsettes. Blodbanken i Oslo ønsker nå at flere skal melde seg som blodgivere og dette gjelder spesielt de med blodtype 0.

I desember meldte NRK at blodbanken i Oslo manglet blod. Selv etter oppfordringen om at innbyggerne måtte gi blod mangler blodbanken flere hundre liter blod.

Dette melder NRK i dag.

Elisabeth Rosvold, avdelingssjef ved Blodbanken i Oslo, forteller at de har slitt med for lite blod hele jula.

- I øyeblikket er det veldig kritisk, spesielt når det gjelder blodtype 0. Denne mangelen får konsekvenser fordi vi må utsette planlagte operasjoner med denne blodtypen, derfor er dette veldig alvorlig, sier Rosvold til NRK Østlandssendingen.

Derfor ønsker avdelingssjefen at flest mulig med blodtype 0 om å melde seg.

- Denne blodtypen er et universalblod, men personer som har blodtype 0 kan ikke få andre typer blod. Vi mangler minst 250-300 poser av slaget, sier Rosvold til NRK.

Alle blodgivere som ikke har gitt blod de siste tre månedene oppfordres til å melde seg ved å ringe Blodbanken på telefon 22 11 89 00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere