RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt bråk i Møllergata


Kim Pilgaard og beboere i rundt og ved Møllergata, kjemper videre for å redusere åpningstider på utestedene i strøket.
Kim Pilgaard og beboere i rundt og ved Møllergata, kjemper videre for å redusere åpningstider på utestedene i strøket.
Fredensborg Vel jobber fremdeles med å innskrenke åpningstidene på utesteder i Mølllergata. Det er mye bråk her om natta, sier Kim Pilgaard.

MØLLERGATA: Beboerne i Hausmannskvartalet, Møllergata og Fredensborg har tidligere henvendt seg til bydelsutvalget og andre sentrale politikere i rådhuset, for å tale deres sak mot bråk i området.

For ett år tilbake stengte «verstingstedet» i gata, som tiltrakk seg unge mennesker som bråkte hele natta.

Da var det ungdommer som urinerte i parken, knuste flasker og bråkte hele natta, sier lederen av Fredensborg Vel , Kim Pilgaard.

Nå holder restauranten Don Sancho til i lokalene, og Pilgaard bekrefter at dette ikke medfører bråk for naboene.

Bområde

Dette er et område hvor mange bor, og jeg skjønner ikke at byrådet vil gi lengre åpningstider til utestedene her, sier Pilgaard.

Han bor selv i Wilses gate, og forteller at bråk, tagging og særlig helgefyll, med mange mennesker som oppholder seg i Kristparken , fremdeles er et stort problem for beboerne. Utestedet «Nomaden» i Bernt Ankers gate og Barongsai i Møllergata, har lenge vært kilder til dårlig nattesøvn for beboerne.

På neste bydelsutvalgsmøte søker Lyd Konserthus i Møllergata 32, om fornyelsse av åpnings og skjenketidsbevilling. Bydelsutvalget anbefaler fortsatt at Møllergata nord blir endret fra «Sentrum» til «utenfor sentrums» område, og dermed innskrenkning av åpningstider.

Uengihet

Byråden for næring, Anette Wiig Bryn, instiller til byrådet å opprettholde skjenketid til 03.00, og anser området som et utvidet sentrumsområde. Byråden ser dermed ingen grunn til å redusere åpningstid til 01.00.

Jeg skjønner ikke at politikerne ser på dette som et sentrumsområde. Her bor det mange mennesker , småbarnsfamilier, og vi vil gjerne sove om natta, sier Pilgaard.

Bydelsutvalget støtter beboerne i saken, men har ikke beslutningsmyndighet i skjenkesaker.

Jeg vil utfordre byråden til å komme hit klokka 3 om natta, å være med på en runde. Da kan hun se og høre hvor mye bråk som faktisk er her, sier Pilgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere