RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt håp for Oslos barneparker


MISTER PLASSEN: Aleksander (4) mister plassen sin i Sofienbergparken barnepark torsdag kveld hvis ikke Bydelsutvalget ombestemmer seg.
MISTER PLASSEN: Aleksander (4) mister plassen sin i Sofienbergparken barnepark torsdag kveld hvis ikke Bydelsutvalget ombestemmer seg.
Ikveld legges Oslos siste kommunale barnepark ned. Men onsdag kveld vedtok bystyret å se på tilbudet med barneparker på nytt.

OSLO: Onsdag 12. desember skrev dittOslo om Aleksander (4) som kan risikere å miste plassen sin i Sofienbergparken barnepark.

Samme kveld vedtok bystyret at byrådet bes gjennomgå grunnlaget for etablering av et omfattende kommunalt barneparktilbud i Oslo.
Vedtaket er resultatet av et innbyggerinitiativ, det vil si en sak som er fremmet av minimum 300 av byens borgere.

LES OGSÅ: Aleksander (4) mister parken sin

Barnehage passer ikke for alle

– Selv om det nå ble et positivt utfall av dette i bystyret, blir Sofienberg barnepark mest sannsynlig lagt ned ikveld, skriver en av de som kjemper for kommunale barneparker, Jenny Westad i en e-post til dittOslo.

– Barnehager passer ikke for alle, og nå er det ikke er noe tilbud i det offentlige før parkene eventuelt blir bygget opp igjen. I byen vår er det fullt av folk med yrker hvor fire timer svært god barnepass er akkurat det man har behov for, i tillegg er det en god overgang fra hjem til barnehage, skriver hun.

LES OGSÅ: Fant sopp i barnehage

Undergraver et eksisterende tilbud

Westad forteller om flere foreldre som har søkt plass i barnepark, men som har fått brev tilbake med tilbud om plass i barnehage.

– Det blir da flere runder med å få plass i barnepark, dette tror vi og flere foreldre er med på å undergrave et tilbud som faktisk eksisterer til barna, skriver Westad videre.

– Vi mener barneparkene gir foreldre og barn et alternativ. Uten dette tilbudet står vi fattigere tilbake, avslutter Westad.

Men nå er altså byrådet pålagt å fremme en sak for bystyret, der de skal se på etterspørsel, egnede lokaler og finansieringsløsninger for å reetablere kommunale barneparker i Oslo. Dermed finnes det fortsatt håp for foreldre som vil ha barna sine i park.

LES OGSÅ: Frykter for barnas sikkerhet

Har ikke penger

Men for Sofienberparken barnepark er trolig håpet ute i denne omgang.

Leder av bydelsutvalget (BU) Per Østvold (SV) sier at kuttene som må gjøres i løpet av 2013 er avgjørende for nedleggelsen av Sofienbergparken barnepark, selv om ingenting er avgjort før møtet i kveld.

– Bystyrets prosjektbehandling har bestemt at det skal kuttes 300 millioner kroner i 2013. Totalt skal 60 millioner kuttes i Bydel Grünerløkka, hvor seks millioner kuttes i barnehagene, sier Per Østvold.

– Vi må også kutte like mye i 2014, noe som da tilsvarer tolv millioner kroner mindre til barnehager i bydelen. Kuttene må dessverre komme et sted når vi ikke får bruke mer penger. Eventuelt kunne vi jo kuttet ned på eldre og barnevernsbarn, avslutter Østvold.

LES OGSÅ: – Bydelskutt er velferdskutt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere