Fortsatt håp for ridehus på Nordtvet gård

NYTT HÅP: Disse sto sammen om ridehuset på Nordtvet i fjor: Malin (11), Jon Julius Sandal leder i Grorud Venstre, Martine (10), Sandra (14) og Bettina Lunde daglig leder ved Nordtvet Rideskole.

NYTT HÅP: Disse sto sammen om ridehuset på Nordtvet i fjor: Malin (11), Jon Julius Sandal leder i Grorud Venstre, Martine (10), Sandra (14) og Bettina Lunde daglig leder ved Nordtvet Rideskole. Foto: ARKIVFOTO

Bydelspolitiker Maren Rismyhr (Rødt) jubler. Det kan likevel være håp for ridesenteret på Nordtvet gård!

NORDTVET: – Mye tyder på at ridesenteraktivistene kan nå fram. Vi i partiet Rødt i bydelen har via bystyregruppa vår forsøkt å formidle saken til byrådet. BU har på vårt initiativ skrevet et felles brev. Lokalavisene har fulgt opp saken og gjort den kjent, sier Maren Rismyhr.

Del på Facebook

– Til sammen ser det ut til at dette når har nådd fram til Rådhuset, sier Rismyhr.

Grunnen til hennes optimisme er at bystyret under budsjettrevisjonen i går vedtok følgende:

«Byrådet bes gå i dialog med bydel Grorud og driverne av ridesenteret på Nordvet gård for å sikre realisering av ridehall og videre drift av ridesenteret.» Dette er veldig godt nytt, sier Maren Rismyhr. Hun har engasjert seg sterkt i ridesenterets skjebne i lang tid.

Skremselsbilder

I brevet som ble sendt byrådet i april beskrev bydelspolitikerne hvordan Rideskolen på Nordtvet gård står i fare for nedleggelse om ikke ridehall kommer på plass.

LES OGSÅ: – Utrolig at allergi kan stoppe planene

Et samlet bydelsutvalg skrev at i disse dager hvor media tegner skremselsbilder av oppvekstforholdene i Groruddalen, vil det være ekstra viktig å sikre at dette viktige fritidstilbud beholdes.

– Bydelen har ikke andre ridetilbud. Bydelsutvalget mener det er av stor viktighet for bydelen å beholde rideskolen og rytterklubben. Det er viktig for tilbudet til barn og unge, og det er viktig for videre drift av Nordtvet går.

Ba om raskt svar

«Vi ber om at byrådet bruker de virkemidlene de har til rådighet for å sikre at ridehuset kommer opp i tide slik at rideskolen kan fortsette sine aktiviteter. Vi imøteser et snarlig svar», skrev bydelspolitikerne i april.

Siden har det vært stille, og Bettina Lunde som driver senteret har sagt at hun gir seg i juli. Men nå kan det altså se ut til at vinden snur.

I tilfelle er det mange funksjonshemmede, barnehagebarn, stalljenter og andre rideinteresserte som kommer til å juble høyt og lenge.

SJEKK OGSÅ STALL-TILHENGERNES SIDE PÅ FACEBOOK: Stallen på Nordtvet gård legges ned

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.