*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt i jobb takket være fysioterapi

(F.v.:) Brita Sørlie (64), Jorun Jensen (57) og Lena Drevander (56) er alle fortsatt i jobb takket være gruppebehandlingen de får i fysioterapi. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

Kroniske smerter i rygg, bein og skuldre og behov for å styrke skjelettet er blant årsakene til at disse tre deltar i gruppebehandling en til to ganger i uka.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her trener en av de mange gruppene på Storo og Nydalen Mensendieck-Fysioterapi. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN

STORO: De tre damene er alle rundt 60 år og står fortsatt i jobb. Det kunne de ikke ha gjort hvis det ikke var fordi de holder seg oppe ved å delta i gruppebehandlingen ved Storo og Nydalen Mensendieck-Fysioterapi.

– Jeg har kroniske ryggproblemer og er nødt til å trene to ganger i uka. Hvis ikke stivner kroppen, og jeg greier ikke å holde meg i arbeid, sier Jorun Jensen (57).

LES OGSÅ: Fysioterapeut: - Tilbudet bygges ned. Stoltenberg (Ap): Nei da

Kyndig og individuell hjelp

Lena Drevander (56) og Brita Sørlie (64) er i samme situasjon og lovpriser behandlingen de får på Storo.

– Det er en stor forskjell fra å gå på et helsestudio, sier Drevander.

– Her får vi kyndig og individuell hjelp. Vi blir fulgt opp på egne premisser samtidig som det er veldig motiverende å delta i en gruppe. Dessuten er det bra at det er i nærmiljøet.

Inaktivitet og PC-bruk

Gruppetilbudet er en viktig del av virksomheten vår, forteller Ingrid Næss. Hun har jobbet som fysioterapeut i 20 år, de siste 16 i Sagene bydel. I løpet av en uke har klinikken cirka 400 personer som er henvist fra lege og som blir behandlet i grupper.

– Det handler mye om smerter i muskler og skjelett, angst og anspenthet. Mye skyldes inaktivitet og PC-bruk, mener Næss.

Psykiatriske pasienter

En annen gruppe Stor og Nydalen Mensendieck-Fysioterapi etter hvert har fått god erfaring med er unge psykiatriske pasienter.

– Disse fungerer ofte svært dårlig på vanlige treningsstudioer, de trenger et tilpasset tilbud slik de får hos oss, sier hun.

– Folkehelseplanen legger vekt på at forskjeller i befolkningen skal utjevnes slik at alle kan få samme mulighet til behandling. Bydel Sagene må se at de forvalter et veldig godt fysioterapitilbud og ta vare på det i stedet for å bygge det ned, sier Næss.

Sak om fysioterapitilbudet i Bydel Sagene skal behandles i helse- og sosialkomiteen i bydelsutvalget i Bydel Sagene torsdag 19. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag