*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt irritert over drikkevannet

Fortsatt brunt vann: Folk i Bydelene Vestre Aker og Ullern har fortsatt misfarget vann i springen. Og det er de lei av.

Folk i vest irriterer seg fortsatt over brunfarget drikkevann. Men vann- og avløpsetaten (VAV) lover klart drikkevann i løpet av mars.

SENTRUM: I forrige uke startet VAV opp reperasjonsarbeider på en av de store vannledningene i vårt område, kunne man lese på Akersposten.no. VAV advarte om at drikkevannet kunne være misfarget etter at vannet ble koplet på igjen.

Men til Akersposten.no forteller irriterte abonnenter at vannet fra springen har vært misfarget lenge. Sånn sett bryr de seg ikke om denne reperasjonen. De er mer oppgitt over at drikkevannet er misfarget, uansett.

Kommentér saken i feltet under

Drittlei!

"Er så drittlei dette møkkavannet! Hos meg er det også svært varierende farge på vannet, og det har det vært lenge. Ekkelt.", skriver en av våre nettlesere.

En annen tør ikke å vaske hvitvasken sin hjemme: "Fikk ødelagt to kostbare hvite skjorter som følge av vask. Ringte Vann- og avløpsetaten og klaget. De innrømmet problemet, men lovet ikke bedring før til sommeren. I mellomtiden vaskes mine hvite klær hos bror i Bærum."

Klart vann i mars

Seksjonsleder for vanntransport i VAV, Kjartan Reksten lover at det brune drikkevannet forsvinner i løpet av mars. Alt avhenger av at pumpestasjonene på Ris og Svendstuen blir driftsklare.

De skal være i drift i løpet av mars. Når de er i drift, skal Oset vannbehandlingsanlegg kunne koples, og dermed skal drikkevannet bli helt klart og fint. Jeg kan ikke si nøyaktig hvilken dasto overgangen vil skje, sier Reksten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.