*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt konserter på Festningen 2011

BLÅSER SEG OPP: Forsvarets musikk består av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, her representert ved messingblåsende musikere fra Forsvarets stabsmusikkorps. Fredag kan du oppleve 100 musikere fra tre orkestre på Akershus festning. Foto: PRESSEFOTO/ TORGEIR HAUGAARD, FORSVARET

Fredag blir det blank messing, spektakulær musikk og opera i souldrakt fra Karpedammen Scene.

Klikk på bildet for å forstørre.

PORGY AND BESS: Marvin Cummings, Noora Noor, Kim Fairchild og Marvin Amoroso utgjør et spenstig soullag. Foto: PRESSEFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

IDYLLISK: En av Oslos nyere konsertscener, Karpedammen scene ligger idyllisk til på Akershus festning. Foto: PRESSEFOTO

AKERSHUS FESTNING: For de som er interessert i klassisk musikk og korps med militær presisjon i traktering av instrumenter og noter, er fredag 26. august en musikalsk dato å legge merke til – med hele fire konserter i historiske omgivelser.

Del på Facebook

Verdenspremière

Aftenen innledes med en verdenspremière når Johan Svendsens Kroningsmarsj op. 13 oppføres for første gang i Norge med fullt militærorkester. Verket ble skrevet i 1873 til kroningen av Kong Oscar II, men fremførelsen endte den gang i fadese.

Les også: Avlyser Robyn på Festningen

De 100 musikerne fra Forsvarets stabsmusikkorps, Luftforsvarets musikkorps og Kongelige norske marines musikkorps vil gjøre alt for å unngå dette fredag. Etter kroningsmarsjen spilles John Corigliano sitt spektakulære samtidsmusikkverk Circus Maximus, også for første gang i Norge.

Det hele vil ledes av dirigent Ingar Berby.

Operasoul

Karpedammen Scene er blitt en arena for varierte kulturuttrykk, og fredag kles den kjente operamusikalen Porgy and Bess i en ny souldrakt for anledningen.

Noora Noor innehar rollen som Bess, og hun har med seg Kim Fairchild, Marvin Cummings og Marvin Amoroso på soullaget.

Marinemusikken står for musikken i den konserterende versjonen.

Går som planlagt

Informasjonsmedarbeider Marit Gabler i Forsvarets musikk kan fortelle at arrangementet går som planlagt som en del av Festningen 2011, til tross for at lørdagens konsert med Robyn, Bryan Ferry og Primal Scream er avlyst.

– Fredagen er det et helt annet konsept. I begynnelsen av august hadde vi solgt over halvparten av de billettene vi har satt oss mål om å klare. Det borger for en flott musikkaften på festningen, sier hun, og nevner at også Nordisk Brass Ensemble opptrer, med et jazz- og folkemusikkinspirert repertoar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.