RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt konserter på Festningen 2011


BLÅSER SEG OPP: Forsvarets musikk består av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, her representert ved messingblåsende musikere fra Forsvarets stabsmusikkorps. Fredag kan du oppleve 100 musikere fra tre orkestre på Akershus festning.
BLÅSER SEG OPP: Forsvarets musikk består av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, her representert ved messingblåsende musikere fra Forsvarets stabsmusikkorps. Fredag kan du oppleve 100 musikere fra tre orkestre på Akershus festning. Foto: PRESSEFOTO/ TORGEIR HAUGAARD, FORSVARET
Fredag blir det blank messing, spektakulær musikk og opera i souldrakt fra Karpedammen Scene.

AKERSHUS FESTNING: For de som er interessert i klassisk musikk og korps med militær presisjon i traktering av instrumenter og noter, er fredag 26. august en musikalsk dato å legge merke til – med hele fire konserter i historiske omgivelser.

Del på Facebook

Verdenspremière

Aftenen innledes med en verdenspremière når Johan Svendsens Kroningsmarsj op. 13 oppføres for første gang i Norge med fullt militærorkester. Verket ble skrevet i 1873 til kroningen av Kong Oscar II, men fremførelsen endte den gang i fadese.

Les også: Avlyser Robyn på Festningen

De 100 musikerne fra Forsvarets stabsmusikkorps, Luftforsvarets musikkorps og Kongelige norske marines musikkorps vil gjøre alt for å unngå dette fredag. Etter kroningsmarsjen spilles John Corigliano sitt spektakulære samtidsmusikkverk Circus Maximus, også for første gang i Norge.

Det hele vil ledes av dirigent Ingar Berby.

Operasoul

Karpedammen Scene er blitt en arena for varierte kulturuttrykk, og fredag kles den kjente operamusikalen Porgy and Bess i en ny souldrakt for anledningen.

Noora Noor innehar rollen som Bess, og hun har med seg Kim Fairchild, Marvin Cummings og Marvin Amoroso på soullaget.

Marinemusikken står for musikken i den konserterende versjonen.

Går som planlagt

Informasjonsmedarbeider Marit Gabler i Forsvarets musikk kan fortelle at arrangementet går som planlagt som en del av Festningen 2011, til tross for at lørdagens konsert med Robyn, Bryan Ferry og Primal Scream er avlyst.

– Fredagen er det et helt annet konsept. I begynnelsen av august hadde vi solgt over halvparten av de billettene vi har satt oss mål om å klare. Det borger for en flott musikkaften på festningen, sier hun, og nevner at også Nordisk Brass Ensemble opptrer, med et jazz- og folkemusikkinspirert repertoar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere