Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt stengt på Romsås

Romås biblioteks fremtid blir avgjort tidligst september. Grorud BU mener bibliotekmeldingen er uklar, og vil beholde alle bydelens bibliotek.

Romsås
Romsås:- Byrådet har forlenget leieavtalen, men jeg er usikker på hvor lenge. Det er antydet fire måneder, og sannsynligvis er fristen forlenget frem til bibliotekmeldingen behandles i bystyret, sier Ole-Jørgen Pettersen, som er avdelingssjef for samfunn og nærmiljø og fungerende avdelingssjef administrasjon i bydel Grorud.
Flyttingen av bibliotekets bøker og annet innhold er stoppet, men biblioteket vil stå stengt i flere måneder. Det er ifølge Pettersen ventet at bibliotekmeldingen kommer opp til behandling i september.
- Da blir det bestemt om biblioteket blir gjenåpnet eller om det blir permanent stengt, sier han. Alle de ansatte ved Romsås bibliotek jobber nå på Stovner filial. Grorud bydelsutvalg (BU) behandlet byrådets bibliotekmelding i sitt BU-møte forrige torsdag.
- Kortversjonen er at vi synes bibliotekmeldingen er uklar og ikke spesielt fremtidsrettet. Meldingen skisserer ikke hva som eventuelt blir forholdet mellom byrådets tre typer ønskede bibliotek, som er hovebibliotek, filial og knutepunktbibliotek. Det er høyst uklart hva forholdet mellom disse vil bli. Meldingen inneholder heller ingenting om det flerkulturelle perspektivet. Det er vanskelig å få grep om hva byrådet egentlig vil, understreker Pettersen.
- Bibliotekene må være der folk bor, og folk bor i bydelene, legger han til.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året