RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt vakter, mer lys og flere nattbusser


Kristin Vinje (H), finansbyråd
Kristin Vinje (H), finansbyråd
Byrådet vil øke tryggheten i Oslos gater, etter at de fikk mer penger fra statsbudsjettet.

RÅDHUSET: Byrådet går hardt til verks i kampen mot vold og overfallsvoldtekter, og foreslår nå å videreføre de tidvis omstridte nærmiljøvaktene.

– Nærmiljøvaktene skal bidra til trygghet i utsatte områder av byen. Vi legger opp til et nært samarbeid med Oslo-politiet, sier finansbyråd Kristin Vinje.

Det er i byrådets oppdaterte forslag til budsjett at tiltaket foreslås videreført. Oppdateringen kommer etter at Oslo kommune har fordelt midlene som kommer fra statsbudsjettet.

Kan bli dyrere månedskort

I tillegg til vaktene vil Vinje også flere tiltak for øke tryggheten i byen.

– Vi vil også prioritere arbeidet med å bedre gatebelysningen i byen samtidig som vi styrker kollektivtilbudet gjennom flere nattbussavganger, sier hun.

I den så kalte tilleggsinnstillingen foreslår byrådet å bevilge nesten hundre millioner mer til kollektivtrafikken.

Imidlertid er det slettes ikke sikkert at dette er nok for å opprettholde kollektivtrafikken slik den er i dag. I forrige uke skrev dittOslo om Ruters konsekvensrapport, der det går fram at Ruter trenger 162 millioner kroner for å opprettholde dagens tilbud og prisnivå.

Dersom byrådet i tillegg vil øke nattbusstilbudet baner det vei for økte priser på månedskort blant annet.

I følge tilleggsinnstillingen foreslår nemlig byrådet 62 millioner kroner til å videreføre dagens tilbud. Det er hundre millioner mindre enn det Ruter selv har sagt at de trenger.

LES OGSÅ: Ola Elvestuen lover å holde månedskortprisen lav

Mer skattepenger

I tillegg til penger fra staten får Oslos kommune økt sin skatteinngang, så kalte frie inntekter, og dermed er det enda flere tiltak som blir tilgodesett med midler.

Blant annet vil Bydel Søndre Nordstrand få 35 millioner kroner til å dekke sitt forventede merforbruk. Riktignok er dette kun en formalitet fra byrådets side, i følge bydelsdirektør Jan Hagen.

– Disse 35 millionene får ingen betydning for bydelens saldering. Som det står i saken fra byrådet: Byrådet avsetter 35 millioner til dekning av den delen av bydelens merforbruk som bydelen i henhold til økonomireglementet ikke selv skal dekke, skriver han i en e-post til dittOslo.

Med andre ord er det snakk om penger som bykassen uansett skal dekke, og som byrådet altså velger å sette av i denne saken.

– Derfor er det slik at dette ikke får noen innvirkning på bydelens økonomiske tilpasning for 2012, skriver Hagen.

10 millioner kroner blir også satt av til å dekke konsekvenser av «Adecco-saken», der Sykehjemsetaten måtte ta over driften av Midtåsen og Ammerudhjemmet.

Fortsatt trange tider i Oslo

Men tilleggsbevilgninger til tross – Oslo går fortsatt stramme tider i møte, slik byrådet varslet da de la fram sitt forslag til budsjett tidligere i høst.

– Budsjettet for 2012 vil med denne tilleggsinnstillingen fremdeles være et godt svar på den sterke befolkningsveksten kommunen står overfor. Det er et stramt budsjett som bidrar til å sikre Oslo en bærekraftig økonomi på sikt, avslutter finansbyråd Kristin Vinje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere