RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ventelister

Hovedopptaket til barnehager ble avsluttet 1. mars, og tallene derfra forteller at det fortsatt blir mange som må innfinne seg med å stå i kø. De har i alle fall ingen forsikring om at den håpefulle har fått plass.

Hvor har det blitt av løftene om full barnehagedekning storting og regjering har snakket så høyt om? Når var det de lovet? Var det i løpet av 2005, 2006 eller kanskje det blir i 2007. Vi er helt sikker på at det ikke blir i år, og må nok bare innse at det heller ikke til neste år vil stå tallet null på våre tre bydelers barnehage-ventelister.

De stadige lovnadene om full barnehagedekning skaper både forventninger og fortvilelse. Alle vil gjerne leve i håpet for politikerne har jo sagt - og det burde vi kunne stole på. Men liv og lære er altså ikke sammenfallende. Og resultatet skaper vanskelige livssituasjoner for mange.

Det er neppe noen trøst at våre tre bydeler ikke har de lengste ventelistene. Det eneste man kan ha i bakhodet at andre kanskje har enda lengre frem til en barnehageplass enn småbarnsforeldre i Østensjø, Nordstrand eller Søndre Nordstrand.

I dagens avis skriver vi om at Nordstrand kan få nye plasser i det gamle forsvarsbygget i Rosendalsveien. På Søndre Nordstrand pågår utbygging av Slime gård på Bjørndal, i Prinsdal har man hatt hurtigregulering på Lerdal og Steinbråten barnehage skal utvides.

Tidligere har vi skrevet om at man i Østensjø bydel benytter utradisjonelle bygg for å gi plass til barna.

Kort sagt - i alle våre tre bydeler er ting på gang. Det tar bare litt tid. Som eksempel kan vi ta den gamle parken ved krysset Lambertseterveien og Nordseter Terrasse. Nå har riktignok gravemaskinen vært på besøk, men alle som har fulgt behovet for plasser i denne bydelen, vet at det i årevis har vært planlagt barnehage her.

På Sønder Nordstrand har bydelsutvalgets medlemmer vedtatt at de må tåle en venteliste på 100 navn. Om prognosene og planene slår til, vil dette vente-antallet være realistisk.

Uansett om det heter kommunal eller statlig lovnad - det er temmelig klart at full barnehagedekning kan vi ikke stole på. Heldigvis er det bare hovedopptaket som nå er gjort, og erfaringsvis blir det en del endringer innen høsten når barna skal begynne. Men det er vanskelig å planlegge. Ikke så rent få foreldre sitter nå og lurer på om de kan si til en eventuell arbeidsgiver om de kan stille på jobb i august. Det er en frustrerende situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere