RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter kampen mot sykkelfelt i Ekebergveien


STIKKER: Denne Stikken viser hvor mye hage som må tas for å få plass til nye sykkelfelt i Ekebergveien.
STIKKER: Denne Stikken viser hvor mye hage som må tas for å få plass til nye sykkelfelt i Ekebergveien. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Naboene fortsetter kampen mot nytt sykkelfelt i Ekebergveien. Onsdag inviterer de til møte i Nordstrandhuset.

NORDSTRAND: – Skal «hovedsykkelvei» få rasere miljøet langs Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru? skriver Grønn linje aksjon Nordstrand og Nordstrand Vel på flygeblader som nylig ble lagt i postkasser i området.

Del på Facebook

De to foreningene fortsetter kampen mot sykkelfelt i Ekebergveien, og inviterer til statusmøte i Nordstrandhuset, onsdag 17. august kl. 20.00.

For å vise omfanget av konsekvensene ved å legge nye sykkelfelt langs Ekebergveien, har GLA’Nordstrand og velforeningen satt ut stikker som markerer hvor mye hage som må fjernes og hvor mange trær som må hugges.

LES OGSÅ: Ekebergveien blir flere meter bredere

Nordstrand Vel har sendt et dokument med sine bemerkninger til kommunen, der de blant annet skriver at de positive til utbyggingen av sykkelnett i Oslo, men at det må være strøkstilpasset.

De trekker frem at Ekebergveien er en gammel kongevei med mange store trær og at en utvidelse av veibredden for å få plass til sykkelfelt vil rasere et intimt og trivelig nærmiljø.

LES OGSÅ: Mobiliserer beboere mot bredere Ekebergvei

– Skal transportsyklistene som er i området et minutt, et begrenset antall dager i året få ødelegge miljøet for dem som bor der et helt liv, spør vellet kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere