Fortsetter kampen mot sykkelfelt i Ekebergveien

STIKKER: Denne Stikken viser hvor mye hage som må tas for å få plass til nye sykkelfelt i Ekebergveien.

STIKKER: Denne Stikken viser hvor mye hage som må tas for å få plass til nye sykkelfelt i Ekebergveien. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Naboene fortsetter kampen mot nytt sykkelfelt i Ekebergveien. Onsdag inviterer de til møte i Nordstrandhuset.

NORDSTRAND: – Skal «hovedsykkelvei» få rasere miljøet langs Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru? skriver Grønn linje aksjon Nordstrand og Nordstrand Vel på flygeblader som nylig ble lagt i postkasser i området.

Del på Facebook

De to foreningene fortsetter kampen mot sykkelfelt i Ekebergveien, og inviterer til statusmøte i Nordstrandhuset, onsdag 17. august kl. 20.00.

For å vise omfanget av konsekvensene ved å legge nye sykkelfelt langs Ekebergveien, har GLA’Nordstrand og velforeningen satt ut stikker som markerer hvor mye hage som må fjernes og hvor mange trær som må hugges.

LES OGSÅ: Ekebergveien blir flere meter bredere

Nordstrand Vel har sendt et dokument med sine bemerkninger til kommunen, der de blant annet skriver at de positive til utbyggingen av sykkelnett i Oslo, men at det må være strøkstilpasset.

De trekker frem at Ekebergveien er en gammel kongevei med mange store trær og at en utvidelse av veibredden for å få plass til sykkelfelt vil rasere et intimt og trivelig nærmiljø.

LES OGSÅ: Mobiliserer beboere mot bredere Ekebergvei

– Skal transportsyklistene som er i området et minutt, et begrenset antall dager i året få ødelegge miljøet for dem som bor der et helt liv, spør vellet kommunen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.