RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter og utvider gratis kjernetid


 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Bydelene i Groruddalen kan glede seg over at Regjeringen utvider, og bevilger ytterligere syv millioner kroner til gratis kjernetid i barnehager.

BJERKE: Tilbudet innebærer gratis opphold i barnehage fire timer pr. dag. Totalt 20 timer i uken.

– Forsøket med gratis kjernetid har gått over flere år og vi har gode erfaringer. Jeg ønsker nå å gi om lag 600 flere barn denne muligheten, uttalte barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken nylig.

Bedre norskunnskaper

I Oslo er allerede seks bydeler inne i ordningen. Også i Drammen og Bergen er det områder med høy andel innvandrerbefolkning.

– Utvidelsen av forsøket foreslås derfor til disse områdene, fortsetter Lysbakken.

Målet med tiltaket er å forberede barn på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage og å bedre norskkunnskapene for minoritetsspråklige barn. – Barnehagen er en sentral arena for inkludering og språkopplæring. Et tilbud om barnehageplass for barna er et viktig tiltak for hele familien, sier statsråden.

For 4-5-åringer

Bevilgningen til gratis kjernetid er foreslått økt til totalt 68,8 mill. kroner. Gratis kjernetid for alle fire- og femåringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand i Oslo kommune blir videreført.

Forsøket i Bydel Gamle Oslo blir videreført i dialog med Oslo kommune. Forsøket med treåringer i Drammen blir videreført. Det blir foreslått å utvide satsingen til å omfatte fireåringer i de samme områdene i kommunen.

I tillegg blir det foreslått å utvide satsingen til områder i Bergen kommune, opplyser barne- og likestillingsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere