RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter som sjef i bispedømmerådet


GLAD LEDER: Harald Hegstad synes det er viktig å ha et levende menighetsliv, selv er han aktiv på Mortensrud.
GLAD LEDER: Harald Hegstad synes det er viktig å ha et levende menighetsliv, selv er han aktiv på Mortensrud. Foto: Arkivfoto: Kristin Trosvik
Harald Hegstad fra Mortensrud ble torsdag gjenvalgt som leder av Oslo bispedømmeråd.

MORTENSRUD: Under kirkevalget i september ble han, sammen med Aud Kvalbein fra Nordstrand og Fredrik Arstad fra Klemetsrud, valgt inn som en av de sju folkevalgte medlemmene til Oslo bispedømmeråd.


Hegstad skal være leder de neste to årene. Med seg i bispedømmerådet har han biskopen, en prest, en kirkelig legansatt (ikke prest), en representant for det landsdekkende døveprostiet og de sju folkevalgte medlemmene.

Rådet velges for fire år og møtes en gang i måneden.

Kong Herodes

51- åringen er i det daglige professor ved Menighetsfakultetet, og han er meget opptatt av et levende menighetsliv.

– Jeg ønsker meg en kirke med et klart budskap preget av åpenhet og dialog. Jeg vil innkludere kristne innvandrere i menigheten, sa han før kirkevalget.

Hans ønske om en levende menighet får kirkegjengerne på Mortensrud et bevis på søndag. Der skal Hegstad spille kong Herodes i et dramaopptrinn under gudstjenesten.

– Det er i forbindelse med hellige tre kongers søndag at jeg skal spille « en av de mest grusomme herskerne som er omtalt i Bibelen», forteller Hegstad.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere