Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortviler over økende dopsalg

Ulla Kusnitzoff fra Beboeraksjonen håper nå at de høye bøtene vil få narkokjøperne til å tenke seg om, men vil også at politiet skal ta mer ansvar rundt problemet.
Ulla Kusnitzoff fra Beboeraksjonen håper nå at de høye bøtene vil få narkokjøperne til å tenke seg om, men vil også at politiet skal ta mer ansvar rundt problemet.
Beboeraksjonen fortviler over hvordan narkotikatrafikken igjen blomstrer i nabolaget på Løkka, og går nå nye veier for å bekjempe problemet.

GRÜNERLØKKA: Sammen med politiet har beboeraksjonene laget plakater som informerer eventuelle kjøpere at dersom du blir tatt for å kjøpe dop på Løkka vanker en saftig bot på 10.000 kroner.

Brutte løfter

– Etter mange og lange kamper fikk vi for en tid tilbake en prøveordning med vektere som patruljerte gatene her og de funket fantastisk godt. Antall selgere ble redusert voldsomt, faktisk så mye at en periode så vi ingen av dem i området, sier journalist og aktivt medlem av Bebeoeraksjonen, Ulla Kusnitzoff.

I oktober var prøvetiden for vekterne over og Kusnitzoff kunne fortvilet observere at narkotrafikken gikk tilbake til normalen gjen.

– Politiet lovte oss at de skulle klare seg uten vekterne, og hadde hele veien vært motstandere av ordningen som de mente privatiserte deres oppgaver, sier Kusnitzoff, som mener politiet ikke har holdt løftet sitt.

LES OGSÅ: – RUSAVHENGIGE BLIR TRUA AV POLITIET

Støttes ikke av bydelen

– Vi har folkevalgte politikere i bydelsutvalget som er ansatt for å jobbe hardt for de lokale sakene, men det var byrådet med Erling Lae i spissen, som gikk inn og nærmest beordret at det skulle settes inn vektere. Bydelen var aldri særlig fornøyd med den løsningen, og de er fremdeles negativt innstilt til ordningen, så hva de har tenkt til å gjøre nå det vet jeg ikke, sier Kusnitzoff og rister på hodet.

Hun har fortåelse for at politiet har for lite ressurser og at det er flere bydeler som trenger hjelp, men narkotikaproblemet strekker seg lenger enn at man ser langeren i gatene.

ØSTKANTAVISA MENER: FEILSLÅTT POLITIKK

– Det bor mange barnefamilier her, og det er flere barnehager og skoler i området. Blant annet har det flere ganger vært gjemt dop inne i barnehagen på Frydenlund, noe som er lite hyggelig. I tillegg blir mange skolebarn redde for selgerene fordi de ofte står sammen i grupper og ser truende ut.

Savner politiet

– Problemet er så konkret og så synlig og det burde være mulig å gjøre noe med det. Nå så vi nettopp en politibil som kjørte forbi her. Ja, den er synlig, men kun i ti sekunder og så er den borte. Hvorfor går ikke politiet rundt, tar seg en gåtur slik vekterne gjorde?, spør en oppgitt Kusnitzoff, som nå frykter at flere familier vil pakke sakene sine og flytte vekk fra nabolaget.

Leder for forbyggende ved Grønland politistasjon, Geir Tveit, er ikke enig i at narkotikatrafikken er like høy som tidligere, og presiserer at politiet legger store ressurser inn i området.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

– Mange er bøtelagt

– Vi patruljerer både til fots, med bil og sivilt, og tilbakemeldingene i området er at det er en merkbar nedgang. Siden aksjonen med plakatene starta i mai har 79 personer fått 10.000 kroner hver i bot, sier Tveit.

Han forteller også om flere kvelder den siste uka hvor de ikke har registrert noe som helst aktivitet , og er fornøyd med innsatsen så langt.

– Det er nesten en umulig oppgave å få bukt med alt av salg og kjøp i Oslo, men vi fortsetter å jobbe med problematikken med de ressursene vi har, sier Tveit.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!