RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvin Tønder Mayland, Lisbeth Møyland, Øystein Skeje, Joakim Skeje og Jerry Wiener vil ha slutt på fylleslagene i parken. 
FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Alvin Tønder Mayland, Lisbeth Møyland, Øystein Skeje, Joakim Skeje og Jerry Wiener vil ha slutt på fylleslagene i parken. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Fortviler over parkfylla

Urinering på husveggene, knuste flasker, søppelberg og bråk. Beboere ved Sofienberg- parken har for lengst fått nok. Nå ber de bydelsutvalget om hjelp.

SOFienBerg: Dette har tatt helt av: Med en gang sola titter fram blir det festivallignende tilstander i Sofienbergparken. Det handler ikke om at folk koser seg med én pils, men at parken brukes som en festepark, og alle andre mennesker blir skviset ut, sa Lisbeth Møyland oppgitt under åpen halvtime på bydelsutvalgets (BU) møte forrige torsdag.
Møyland er styremedlem i Sofienbergparken borettslag og blant dem som har sett seg lei på fyllefestene i parken hver vår og sommer.
Jeg svelget unna frustrasjonen til å begynne med, men de siste tre årene har det bare blitt verre. Folk går og drikker øl åpenlyst og skåler med de patruljerende politibilene. Nå må politiet slå ned på drikkinga. Hvorfor kan de ikke skrive ut bøter til dem som drikker? Da ville folk løpt hjem, fortsetter Møyland.

Basseng med piss

Det er en fortrengning av andre aldersgrupper. Barn i bydelen mister et vesentlig lekeområde. De har blitt redde for å ta med seg ballen i parken, forteller Anne Cathrine Kjærsrud, også styremedlem i borettslaget.
Jerry Wiener eier et bilverksted som har gården ut mot Sofienbergparken. Hver gang det har vært fint vær må han spyle gården for urin.
Jeg ber til Gud hver dag om at det ikke skal bli varmt. Det er helt forferdelig. I går da jeg åpnet porten var det et basseng med piss innafor. Folk bruker gården som urinal, sier Wiener.
Det er knuste glass overalt i parken også, som bikkjene ødelegger labbene sine på, forteller Øystein Skeje, vaktmester i en nærliggende bygård.
Også de bekrefter at forholdene har blitt påtakelig forverret de siste åra.
Hvordan kan folk få lov til å sitte og drikke på den måten uten at politiet gjør noe. Drikking på offentlig sted er ikke lov, sier Wiener oppgitt.

Det er ikke lov

Etter å ha lyttet til representantene fra Sofienberg borettslag vedtok et enstemmig BU at de skulle ha et snarlig møte med politiet for å sette saken på dagsordenen. Det ble også vedtatt at det skal avholdes et beboermøte i parken.
Vi skal ta parken tilbake. Selv om det argumenteres at politiet ikke har kapasitet, må det være et press fra vår side som fører til at de prioriterer å slå ned på det, sa Jens Lange (FrP).
Jeg bor selv rett ved Kuba-parken og kjenner godt til problemet. Nå må vi synliggjøre at vi tar saken på alvor. Vi kan ha et folkemøte og vi kan sette opp skilt som gjør folk oppmerksomme på at det ikke er lov å drikke i parken, sa Nina Græger (A).
Geir Tveit, leder for forebyggende avdeling ved Grønland Politistasjon, stiller seg positiv til forslaget om å sette opp skilt utenfor parken og går gjerne i dialog med bydelsutvalget.
Det er ikke lov å nyte alkohol offentlig. Når været er bra vil vi foreta runder i parkene, enten uniformert eller sivilt, men det er vanskelig å love at politiet til kan stille opp til enhver tid ettersom vi har mange forskjellige oppgaver. Å slå ned på bråk vil være prioritet nummer én, sier Tveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere