RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortviler over tap av fotballbane


I dag er det ikke mye som vitner om idrettsaktivitet på den gamle idrettsbanen.
I dag er det ikke mye som vitner om idrettsaktivitet på den gamle idrettsbanen.
Torshovbeboer Tore Gundersen savner det yrende idrettslivet på Lipper'n. Nå har området blitt parkeringsplass.

Torshov: Jeg har hørt på gode trenere som bygget spillerne opp, og dårlige trenere som bare rakket ned på dem. At "Kjefter'n" er borte gjør ikke så mye, men det er nesten så jeg savner banninga fra bedriftslagene, forteller Tore Gundersen.

Forferdelig trist

I ti år har han bodd rett ovenfor "Lipper'n", den Gamle treningsbanen på Torshov. Nå er fotballmål og -spillere byttet ut med gjerder og biler.

Banen har nemlig blitt parkeringsplass etter at Staten solgte området til Bastia eiendom i 2006.

At de har solgt et slikt område er forferdelig trist. Banen har vært brukt til uorganisert idrett i flere tiår, sier Gundersen.

Banna så det lyste

Hver ettermiddag kunne han høre at det var liv og røre nede på banen.

Unga i nærområdet spilte løkkefotball, ulike fotballag trente og spilte kamper her og innimellom var det en og annen halvstudert røver som tok turen innom for å sparke ball. Hver søndag i en fast periode var det en gjeng afghanere som spilte kamper her. De stilte alltid med tre fulle lag, og hadde turneringer. Bedriftslagene som spilte banna og sverta så det lyste opp til verandaen, mimrer Gundersen.

Han kan forteller at det er ikke bare fotballinteresserte som har benyttet seg av idrettsbanen.

En og annen øvelseskjører har lært seg å rygge her, og cricket og boccia har vært populære fritidsaktiviteter på "Lipper'n".

Bare én igjen

En gang hørte jeg kling, klang-lyder fra plassen. Da jeg kikket ut, så jeg at det var noen som drev med hesteskokasting. Jeg tror faktisk det var Østlandsmesterskap, forteller han.

Han kjenner også godt igjen klinkelydene fra han som øver til petanquemesterskap.

Nå er det bare han som kan fortsette med idretten sin her, sukker Gundersen.

Han er skuffet over at et område brukt av så mange til uorganisert idrett nå er tapt.

Det er helt utrolig at staten ikke har sikret et slikt område som dette for fellesskapet, sier han.

At banen er regulert til offentlig område, ikke friområde eller idrettsbane, gjør det mulig for Bastia Eiendom å bygge parkeringsplasser på området, noe som skjedde i høst. Fortsatt ligger det en stor grushaug og plankematerialer på området.

Arbeidet er ikke ferdigstilt ennå, men vi er i gang. 16 av parkeringsplassene er bundet til Undervisningsbygg, men resten er oppsigelige parkeringsplasser, forteller Tore Martin Solbakken, daglig leder i Bastia eiendom.

Han forteller at han er åpen for å beholde deler av plassen som idrettsbane.

Kan leies ut

Alt er mulig. Vi kan lage et gjerde som skjermer de 16 faste plassene, og slik at banen fortsatt kan brukes til fotball og andre aktiviteter. Vi er åpen for en løsning, men da må kommunen komme på banen, sier Solbakken.

I bydelsutvalgets møte den 22. november i fjor vedtok et enstemmig BU å oppfordre Kultur- og idrettsetaten til å ta kontakt med Bastia Eiendom for å få i stand en avtale om leie av arealet.

Vi ønsket å sikre fortsatt bruk av området til idrettsformål. Det er viktig å sikre lekeområder for barn- og unge, understreker Kristina Aas Fure (Ap), leder i byutviklingskomiteen.

Avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsetaten Steinar Ågren Helgesen opplyser at han ikke har mottatt noen henvendelse fra Bydel Sagene, mens bydelen hevder den skal sendes i løpet av uka.

Ansvarlig byråd Merete Agerbak Jensen var ikke tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere