*Nettavisen* Nyheter.

Fortvilte siv. øk-studenter

Følelsene tok overhånd da BI-ledelsen inviterte til klassemøte etter stort press fra siv.øk-elever som mener de er blitt feilinformert. - De trodde de skulle få skrive diplomoppgave i løpet av det tredje året, forklarer klassens tillitsvalgte, Silje Ingeberg.

Nydalen: Etter at Handelshøyskolen BI gikk over fra et fireårig siviøkonom-studium til den såkalte 3+2-modellen, der det åpnes for avsluttende bachelor-grad etter tre år, har det hersket stor misnøye blant mange av de fremtidige økonomene. Problemet dreier seg i første rekke om bachelor-oppgaven, som man ikke skriver på siviløkonom-studiet fordi det er meningen med et integrert løp at man skal gå fem år. Dette skaper problemer for de som ønsker å ta en mastergrad i utlandet siden noen skoler krever at en oppgave er skrevet for at de godkjenner bachelorgraden.

Klassemøte

Etter stort press fra de misfornøyde studentene innkalte ledelsen til klassemøte. Der ble gitt sterkt uttrykk for misnøye med studiet, informasjonen rundt systemet og generelt med at man ikke får en bachelor-grad på lik linje med andre.
- Det ble mye sterke følelser og sinne på møtet. Men egentlig er ikke problemet så stort som først antatt. BI har kontaktet flere hundre utenlandske universiteter, og det viser seg at det kun var et universitet i Nederland og et i Tyskland som krever at man har skrevet en bachelor-oppgave, betrygger klassens tillitsvalgte, Silje Ingeberg, medstudentene med.
På møtet ble det presisert fra administrasjonen på BI at bachelor-graden elevene får er en fullstedendig bachelor. Det ble også opplyst at det er flere bachelor-studier som ikke skriver en diplomoppgave.
- Blant annet er forholdene de samme på Norges Handelshøyskole, forteller Ingeberg.
Selv mener hun BI-ledelsen har vært svært imøtekommende og tatt studentenes fortvilelse på alvor.

Master i England

Hans Christian Hustad er en av de mange BI-elevene som ser for seg en master i utlandet. Hustad har sjekket mulighetene ved prestisjeuniversitetene London School of Economics, London Business School og Warwick University.
- Der er ikke diplomoppgave noe krav. Men det hadde jo selvfølgelig vært en fordel, forteller han.
Selv tok han for gitt at han skulle få skrive diplomoppgave i tredje klasse.
- Men det stod jo ikke skrevet noe sted, så feilinformert har vi vel egentlig ikke blitt, mener Hustad.
Både Hustad og Ingeberg innser at systemet ikke vil forandres med det første.
- Vårt kull faller mellom to stoler. Men kanskje fremtidige kull vil kunne dra nytte av våre protester, tror Ingeberg.
Fagansvarlig for siviløkonomstudiet, Dag Morten Dalen, bekrefter at dagens tredjeklassinger ikke får skrive diplomoppgave. Om det blir noen forandring i fremtiden vil han ikke si noe om.
- Vi vil ikke gjøre noe på kort sikt, men hva som skjer på lang sikt vet jeg ikke, sier han til skolens egen avis, INSIDE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.