*Nettavisen* Nyheter.

Forunderlig resonnement

Østkantavisa har i sine kommentarer bra bydelens budsjettbehandling utlagt at resultatet ville bli annerledes hvis SVs tredje representant hadde møtt opp. Dette var en forunderlig ting å påstå da budsjettet stort sett ble vedtatt med stor enstemmighet. Ikke minst var det stor enighet om å bruke midler på barn og ungdom.
Men som avisen selv skriver, Høyresiden fikk gjennomslag for kontroversielle tiltak; det ble vedtatt å legge frem en eldreplan og å informere brukerne om det frie valg av hjemmetjenestene.

Det frie valg av hjemmehjelpstjenester kan vel ikke kalles kontroversielt sett fra bydelens side, da bystyret - med stort flertall - har vedtatt at alle Oslos beboere selv skal velge hvem som skal utføre omsorgsarbeid for seg i sine egne hjem. Som følge av dette skal selvsagt de potensielle brukere informeres om de ulike leverandører.

Slik sett spiller det ingen rolle hva vi vedtar i bydelsutvalget: bystyreflertallet og byrådet har innført fritt brukervalg i hele Oslo.

Østkantavisa har ikke fått med seg at dramatikken i budsjettbehandlingen lå omkring nedleggelsen av Grünerløkka eldresenter som Høyre og Venstre ønsket sammenslått med Engelsborg eldresenter for å frigjøre midler til barn og unge. Sentret ble besluttet videreført takket være et flertall mellom Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og RV.

Derfor er det ikke riktig å hevde at barn og unge ble vinnerne. Beklageligvis brukes det altfor mange penger på stadig færre eldre, penger som trengs sårt til våre barn og unge.

Ulf Granli,
Gruppeleder BU gruppen Grünerløkka Høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.