RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk ikke gehør: Tore Ludt (SV) opplevde til sin store overraskelse å bli nedstemt av den nye "blokken" Ap og FrP. Jeg kan ikke huske sist gang dette skjedde, sier han.
Fikk ikke gehør: Tore Ludt (SV) opplevde til sin store overraskelse å bli nedstemt av den nye "blokken" Ap og FrP. Jeg kan ikke huske sist gang dette skjedde, sier han.

Forundret over Ap

På Stovner er det vanlig prosedyre at Arbeiderpartiet og SV opptrer som blokk i bydelsutvalget. Men nå kan det se ut som Ap og Frp nærmer seg hverandre.

STOVNER: Det første bydelsutvalgsmøtet på Stovner var preget av isfront og småamper stemning. Spillet om BU-ledervervet har skapt vondt blod mellom enkelte av medlemmene.
Det er litt spesielt når jeg hører i ettertid at enkelte Ap-representanter er lei seg, sier Tore Ludt.
Bedre ble det ikke da SV fremmet forslag om å opprette en ny lokalpolitisk groruddalskomite. Satsningen lider under av en for svak lokpolitisk forankring, mener partiet. Ap og FrP stemte ned forslaget, noe som har satt igang spekulasjoner om et tettere samkvem mellom Ap og FrP.

Meget overraskende

Avgått BU-leder Tore Ludt er overrasket over de to partienes stemmegivning.
Jeg er forundret over argumentasjonen. De foreslår å utsette saken til november med begrunnelsen at de har hatt for dårlig tid. Sannheten er at de fikk forslaget for fire uker siden. En slik komite var et naturlig ledd i en konstituering. Det er også litt underlig at FrP stemmer for utsettelse hvis de mener at vi alt er sent ute. Da burde de jo stemt for dette nå, sier SV-politikeren.
Han synes det er synd at Ap og FrP dermed opptrer som bremsekloss.
Lokalpolitikerne må på banen, ikke være tilskuere. Jeg merker meg også at en i Ap-gruppa brøt ut. Det synes jeg var tøft og modig gjort. Det betyr at vi har lokalpolitikere som evner å tenke selv, sier Ludt.

Forundret

Han er er også forundret over den "nye alliansen" Ap og FrP.
Jeg kan ikke huske når det skjedde sist. Vanligvis har FrP vært alene mot resten av bydelsutvalget. Dette var spesielt, sier han.
Innvarsler dette en ny kurs hvor Ap og FrP finner mer sammen?
Det tror jeg egentlig ikke. Dette var nok en enkeltssak hvor det er litt ulike motivasjoner ute og går. Jeg vil ikke tolke noe politisk inn i det, sier Ludt.

Ludt-støtte i Ap

Lokalavisen Groruddalen kjenner til at enkelte i Ap-gruppa ville hatt Ludt som fortsatt BU-leder. Representant Marit Fjellhaug Nylund var gråtkvalt under konstitueringen og valgte også å stemme imot sin egen gruppe da forslaget kom opp. Det er sjelden kost i Stovner BU.
Hvorfor?
Det har jeg ingen kommentar til, svarer hun.
Hvordan tok gruppen imot at du stemte annerledes?
Du må forstå at det ikke er uenighet i gruppene, bare om tidspunktet, svarer hun krast.

Trenger mer tid

BU-nestleder Lorang Jensen trenger mer tid, selv om han har kjent til forslaget i fire uker.
Vi har ikke hatt tid til å se seriøst på det. I disse tider har det vært mye annet å styre med, svarer han.
Karl P. Olsen (Ap), Stovners nye BU-leder har ikke hatt tid til å kommentere saken. Vanligvis har FrP vært alene mot resten av bydelsutvalget. Dette var spesielt.
Tore Ludt (SV)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere