*Nettavisen* Nyheter.

Forvent kaos og stengte veier i helgen

Veistrekningene som er markert i rødt vil være stengt denne helgen, fra fredag 17. september klokken 22 til mandag morgen 20. september klokken 6. Fra mandag er det igjen nytt kjøremønster. Statens vegvesen oppfordrer folk til å sjekke vegvesen.no for mer informasjon. Foto: ILLUSTRASJON: Statens vegvesen

Fra helgen blir det igjen nytt kjøremønster for titusenvis av bilister i forbindelse med omlegginger i Bjørvikaprosjektet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skal du kjøre fra Festningstunnelen opp til Kongsveien, må du via den nye rundkjøringen Grønlia ved foten av Ekeberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er litt av en runde du må ut på om du skal kjøre fra Oslo S til Festningstunnelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Veien fra Kongsveien går via Bispelokket om du skal gjennom Ekebergtunnelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne bilen får følge av titusenvis av andre bilister gjennom helt nye trafikksystemer etter helgen. Statens vegvesen anbefaler folk å sette seg inn i det nye kjøremønsteret. – Det er mye som er nytt, og det kan bli vanskelig, men folk kan gå inn på vegvesen.no for å se rutene man må kjøre, sier Kjell Solum i Statens vegvesen. Foto: Illustrasjon: Statens vegvesen

OSLO: Fra fredag kveld 17. september til mandag morgen 20. september er det omfattende stengninger på veinettet mot Bjørvika.

LES OGSÅ: Nye kjøreruter i Oslo fra 20. september

Stopper trafikken

– Stengningene skjer for å tilpasse veinettet til det nye tunnelsystemet før åpningen på mandag morgen, sier Kjell Solem i Statens vegvesen.

Han kan informere om flere stengte veier.

SE ALLE RUTENE HER: Nytt kjøremønster i Bjørvika

– Hovedveien under Bispelokket, Nye Sørenga bro og rampene til og fra Ekebergtunnelen stenges. Det samme gjør påkjøringen fra Havnelageret til Festningstunnelen mot vest, forklarer han, og legger til at det der blir det omkjøring via Ring 1.

Mosseveien stenges i begge retninger. Inngående retning stenges ved Ormsundveien. Omkjøring blir via E6 til Ryen og videre på Ring 3.

Gående og syklister møter også stengninger. Gang- og sykkelveien mellom Mosseveien og Bjørvika stenges. Alternativ rute blir via Karlsborgveien og Kongsveien.

Omkjøringer

Det blir toveis trafikk i ett tunnelløp i Festningstunnelen og Bjørvikatunnelen mellom Filipstad og Ekebergtunnelen, mens trafikk fra Vålerengtunnelen og Svartdalstunnelen mot sentrum, riksvei 4 og Ring 1 må kjøre av i Lodalen og følge Dyvekes vei inn til Bispelokket.

Trafikk fra sentrum, riksvei 4 og Ring 1 mot Drammen må kjøre Ring 1 eller Rådhusgata, og trafikk fra sentrum, riksvei 4 og Ring 1 mot Vålerengtunnelen og Svartdalstunnelen må kjøre Dyvekes vei til Lodalen og Konowsgate eller pårampe til Bjørvikatunnelen fra rundkjøringen i Skippergata.

Trafikk fra Festningstunnelen mot sentrum, riksvei 4 og Ring 1 går som normalt, men via Havneveien forbi Havnelageret.

Solem oppfordrer folk til å ta en titt på kart og animasjoner som er lagt ut på Vegvesenets nettsider om man vil sette seg inn i det nye kjøremønsteret.

Statens vegvesen anbefaler publikum å la bilen stå hvis man kan unngå å kjøre denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.