RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amund Kveim i Østensjøvannets venner er opptatt av vannkvaliteten i tilførselsbekkene til vannet.
Amund Kveim i Østensjøvannets venner er opptatt av vannkvaliteten i tilførselsbekkene til vannet.

Forventer at dyrelivet vil komme til å forsvinne

- Bebyggelsen burde trekkes lenger vekk fra bekkedalen, sier Amund Kveim.

BØLER: Lederen av Østensjøvannets venner er opptatt av vannkvaliteten i tilførselsbekkene til vannet.

Denne tomten, som opprinnelig var en eng under Bøler, burde ideelt sett aldri vært omregulert til boligformål. Selv om det er rekkehus som skal bygges, vil boligprosjektet bidra til å endre den grønne åsryggen i landskapsbildet sett fra Østensjøvannet. Dette forsterkes ytterligere av planene om ny kirke på Bøler, som vil ruve i terrenget i langt større grad enn dagens, sier han til Nordstrands Blad.

Dyrelivet kan forsvinne

For foreningen er det forholdet til Bølerbekken de er mest bekymret for.

Bekken renner i dag her gjennom en overraskende uforstyrret, frodig bekkedal, og her vil utfyllingene til parkeringsplass ved innkjøringen fra General Ruges vei gjøre bekkedalen så smal at vi må forvente at dyrelivet helt kommer til å forsvinne. Videre er vi, bekymret for om man vil klare å håndtere overvann på en måte som er forenlig med naboskapet, både i anleggsperioden og senere.

Frykter deponiplass

Venneforeningen frykter også at dette området i fremtiden vil bli brukt som lokal deponiplass for snø og bli preget av forsøpling og dumping av hageavfall.

Både bebyggelsen og ikke minst parkeringsplassene burde derfor vært trukket lenger vekk fra bekkedalen. Nå må vi sette vår lit til at utbygger forstår hvilke verdier som bokstavelig talt ligger i bakgården til det nye boligprosjektet. Med et aktivt forhold til disse utfordringene er det fremdeles mulig å få til fornuftige løsninger, sier han.

Burde hete Bølerenga

Han har også et hjertesukk når det gjelder navnet Østensjøenga.

Det er sikkert både velment og markedsrettet, men det er jo temmelig historieløst idet enga tilhørte Bøler. Tenk om man hadde kalt boligprosjektet Bølerenga! Da hadde man samtidig vist respekt for den nå nesten helt glemte husmannsplassen med samme navn, som lå et par hundre meter nordøst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere