RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Forvirring om base-krav i Oslo

Oslo kommune krever at nye og ombygde skoler blir baseskoler. Skolebyråden hevder det motsatte.

Oslo: Nye og ombygde skoler i Oslo skal være såkalte baseskoler. Det er Utdanningsetaten i Oslo kommune som krever dette i en egen veileder for skolebygg.

Utdanningsbyråd Torger Ødegaard hevder på sin side at hver enkelt skole kan velge, ifølge NRK.

- Kan velge

I går ble det kjent at lærerne på Tåsen skole gjør opprør mot ombyggingen fra tradisjonelle klasserom til en mer åpen løsning der elevene samles i baser.

Også ved flere andre Oslo-skoler er det stor skepsis til den nye måten å organisere undervisningen på.

Utdanningsbyråd Torger Ødegaard avviser at kommunen krever at skoler som bygges nye eller rehabiliteres, blir baseskoler.

- Nei, det trenger de ikke å være. Det må være opp til de lokale forhold, de mulighetene man har, de byggene man har, den kulturen man har og så må rektor, lærere og foreldre sammen med arkitektene finne best mulig løsning, sier Ødegaard til NRK.

- Skal være baser

- Da er det fristende å si at han ikke har helt innsikt i hva styringsdokumentene som utdanningsetaten bruker sier, sier leder for Utdanningsforbundet i Oslo, Terje Vilno til NRK.

Han viser til veilederen "Krav og forventninger til skoleanlegg i Oslo kommune" fra februar 2007.

- Veilederen forholder seg til at det skal være baser. I vedlegget som heter utforming av skolebygg omtales bare baser og det oppfattes ikke som om det er en valgmulighet å velge andre løsninger.

- Veldig skeptisk

Nestleder i bystyrets kultur- og utdanningskomité, Venstres Kjell Veivåg, ber byrådet droppe kravet om at nye og ombygde skoler skal være baseskoler.

- Jeg er veldig skeptisk til at man formulerer krav til byggene som gjør at de styrer den pedagogiske virksomheten, sier Veivåg til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere