RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvirring rundt Konventvei-stenging


Denne lastebilen kunne snike seg forbi med millimeters klaring i Konventveien. Foto: Vidar Bakken
Denne lastebilen kunne snike seg forbi med millimeters klaring i Konventveien. Foto: Vidar Bakken
Byrådsavdelingen hevder det aldri har vært meningen å stenge Konventveien, mens etatene vurderer om stenging er aktuelt. Vidar Bakken

HOFF: Selv om reguleringskartet viser at Konventveien skal stenges ved å anlegge grøntområde i selve Konventveien mellom Lade veien og Bekkeliveien, mener byrådssekretær Lene Langemyr (Frp) i byrådsavdelingen for Miljø og Samferdsel at det aldri har vært aktuelt å stenge Konventveien.

Konventveien har aldri vært regulert for stenging. Her foreligger det feilinformasjon fra beboerne. Stenging ville bety at flere ikke vil få tilgang til eiendommene (innenfor det planlagte grøntområdet er det ingen som har adkomst til eiendommer journ.anm.), og dessuten vil det lage omvei for mange i området. Konventveien har fått en rekke fartsreduserende tiltak som ivaretar barnas sikkerhet. Per i dag er det ikke grunnlag for å stenge veien, sier Langemyr.

Har ikke slått til

Korrespondanse mellom samferdselsetaten og plan- og bygningsetaten (PBE) viser at stenging har vært oppe til vurdering med referanse til gjeldende reguleringsplan. I samferdselsplanen for bydelen skriver blant annet samferdselsetaten i 2001: "Man behøver kanskje ikke å stenge Konventveien da Hoffsveien ved åpning for toveistrafikk vil regulere seg selv og Konventveien vil få mindre trafikk."

Dette mener beboerne ikke har slått til, i og med at Konventveien er brukt som gjennomfartsåre, da særlig i rushtrafikken morgen og ettermiddag. Det er også årsaken til at de på nytt vil ha den vedtatte reguleringen gjennomført.

Bydelsutvalget i Bydel Ullern har enstemmig vedtatt at reguleringen skal gjennomføres og bedt om at samferdselsetaten iverksetter stenging av veien.

Uaktuelt

Vi har tidligere henvendt oss til plan- og bygningsetaten i denne saken og fått tilbakemelding om at regulering av Konventveien er uaktuell. Så lenge Plan- og bygningsetaten mener dette må vi få vedtak i byrådet eller bystyret før vi kan gjennomføre stenging, sier seksjonssjef i samferdselsetaten, Torgeir Engesveen.

I september 2002 skriver PBE etter henvendelse fra samferdselsetaten:"Reguleringen er en del av en stor reguleringsplan vedtatt i 1983. En slik stenging av Konventveien som planen viser vurderes nå som uaktuell".

Ullern Avis Akersposten har forsøkt å få en begrunnelse på hvorfor PBE mente at stenging var uaktuell i 2002, om den fremdeles er uaktuell og hvis ikke, om etaten har til hensikt å gjennomføre reguleringen. PBEs informasjonsavdeling vil ikke svare på konkrete spørsmål om reguleringen er aktuell eller ikke.

Konventveien har aldri vært regulert for stenging

Lene Langemyr (Frp)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere