RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forza Italia – Vive La France!


Med Trikolern høyt hevet og et forrykende duskeshow gjorde Frankrike-gårdens supportere det de kunne for at laget deres skulle hale i land den første franske seier i det sagnomsuste Torshov-derbyet på Lilleborgbanen 13. august.
Med Trikolern høyt hevet og et forrykende duskeshow gjorde Frankrike-gårdens supportere det de kunne for at laget deres skulle hale i land den første franske seier i det sagnomsuste Torshov-derbyet på Lilleborgbanen 13. august. Foto: Foto: Helle Nilsen
Årets vakreste lokaloppgjør ble en glitrende oppvisning i fart, teknikk og strategi – som vanlig.

TORSHOV: For fjerde året på rad satte Frankrike-gården og Italia-gården på Torshov æren på spill, i et forrykende nabooppgjør på Lilleborg-banen.

Et vaskeekte lokalderby

– Dette er selvsagt sesongens absolutte høydepunkt!

Helle Nilsen fra Italia-gården er ivrig supporter sammen med familie, venner og fotballentusiaster fra hver krok på Torshov.

– Dette årlige oppgjøret byr på alt, sier Helle entusiastisk.

– Heiagjenger mobiliseres fra gårdene, kommende fotballstjerner briljerer og lokalpatrioter fra hele Torshov gleder seg i lang tid på forhånd til sensommerens beste happening. Dette er lokaloppgjør i ordets rette forstand!

Det har supersupporter Nilsen helt rett i, mer lokalt kan det ikke gjøres.

INGEN PLANER I HELGA? Sjekk vår helgeguide her!

Dommer fra Spaserstokken

Årets dommer var Janos David, hentet fra en av de nøytrale torshovgårdene, Spaserstokken, gjorde en god figur i et jevnt og usedvanlig velspilt lokalderby.

Større utfordringer hadde nok kveldens speaker Lars Sundsbø, hjemmehørende i Frankrike-gården.

– Han holdt tunga elegant rett i munnen samtidig som trøkket ble holdt oppe blant publikum, sier en annen «italiener», Ida Michalsen.

LES OGSÅ: Se hva isgiganten svarte på brevet fra Ørjan (8)

Duskepiker og anarki

Frankrike-gården hadde enda til gode å vinne dette Torshovs vakreste sensommereventyr, og både heiagjeng og spillere hadde spisset formen inn mot 13 august.

– Trikoloren vaiet høyt ogfranske duskepiker holdt et imponerende oppvarmingsshow, det skal de jommen meg ha!

Michalsen smiler raust og forteller at det italienske anarkiet rådet i supportergjengen på hennes side av banen.

Italia – i år igjen?

Begge lag består av barn, ungdom og voksne fra de to torshovgårdene. Med stor innlevelse og høyt konkurranseinstinkt ble det kjempet til siste pip fra fløyta om vandrepokalen, som blir gravert med vinnerens gårdsnavn, og som troner i møterommet i vinnergården gjennom året.

Det store spørsmålet var selvsagt om Frankrike endelig kunne ta hjem pokalen.

– Det skal innrømmes at de franske ballkunstnerne holdt høyt tempo, overbeviste med raske finter og solid trøkk gjennom hele kampen, men forsvaret vårt var, som alltid, ugjennomtrengelig. Og med en rå keeper holdt det helt inn, sier Helle Nilsen fornøyd.

Med 3–2 til pause og 6–5 da dommeren blåste av 2 minutter på overtid kunne Italia-gården juble over nok en seier, knepen, riktig nok.

LES OGSÅ: Har laget en ekte Oslo-tegneserie

Festpreget tiltak

– Landskampen er i første rekke et sosialt og festpreget tiltak som er med på å skape tilhørighet og samhold i bydelen, men det er ikke fritt for at dette også er en kamp om ære,

Helle Nilsen forteller at etter kampen ruslet samtlige supportere og spillere til Frankrikes vakre bakgård der det ble servert is og brus.

Taklinger ble diskutert, Frankrikes spillere lovet å komme sterkere tilbake, treningsopplegg ble vurdert, og da naboene skilte lag utpå kvelden var de enige om at fotballens fremtid her i landet er godt sikret gjennom tilskudd av talentfulle barn og ungdommer med bostedsadresse på Torshov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere