RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss-elever helt utenfor boksen


mange muligheter: Idéen om én håndstyrt skjerm med flere skjermbilder ga seier for Gajan Markandu, Hamza Malik, Lars Skotnes, Aurora Fagersand, Mina Linnea Mørk og Katarina Holløkken Hammer. Foto: Cathrine Brynildsen
mange muligheter: Idéen om én håndstyrt skjerm med flere skjermbilder ga seier for Gajan Markandu, Hamza Malik, Lars Skotnes, Aurora Fagersand, Mina Linnea Mørk og Katarina Holløkken Hammer. Foto: Cathrine Brynildsen
Opera er ikke bare for musikere. Mandag inviterte nettportalen valgfagelevene i entreprenørskap ved Foss videregående skole til gründercamp.

FOSS: – Det er flott å se hvordan ungdom tenker utenfor boksen, sier Aleksander Aas.

Samfunnskontakten i nettportalen Opera står bak oppdraget som mandag utfordret Foss-elevene til å tenke annerledes om sin egen og andres digitale hverdag. Oppdrag: Finn en løsning for enkel og brukervennlig kommunikasjon mellom internett og TV.

Inspirerende interesse

Det summer i alle hjørner i og rundt Ninas sal, og luften er tung av gode idéer. Lærer Eline Hjelle forteller at samarbeidet med Opera kom i gang etter at elevene gjorde intervjuer med bedriften om ansettelser og arbeidsliv.

– De syntes det var så hyggelig med ungdommelig interesse at da vi spurte om de ville være mentorer for elevbedrifter på Foss var det ikke nei i deres munn, smiler Hjelle.

Verdifullt samarbeid

Til finalen har ti grupper blitt til tre. Håndstyring, flere skjermer og artikler på TV er noen av nyvinningene elevene presenterer.

– Nå får vi et bilde av hvilke utfordringer vi står overfor, og hva ungdom ønsker seg av internett og TV. Ungdommenes arbeid gir verdifull inspirasjon som vi vil ta med oss videre, sier Aas.

Også skolen har godt av innspill utenfra, ifølge Hjelle.

– Det er viktig å se hva som foregår utenfor skolens fire vegger, sier hun.

Gruppen som utropes til vinnere presenterer en løsning der flere håndstyrte nettsider kan navigeres på samme skjerm.

– 3D-TV finnes allerede, men med denne malen kan flere komme ut på markedet og blir lettere å bruke, forklarer Lars Skotnes.

Gruppen består av elever fra to elevbedrifter, og premien på 5000 kroner skal brukes godt.

– Vi skal få bygget en modell av produktet vårt for å se hvordan det vil fungere, forteller Mina Linnea Mørk

– Og vi skal bruke penger på utviklling av nettsiden vår, sier Katarina Holløkken Hammer.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere