RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yaser Ali og Jonas Brahne i duoen «Black and Brown» inspirerte fosselevene med rap.
Yaser Ali og Jonas Brahne i duoen «Black and Brown» inspirerte fosselevene med rap.

Foss fikk konsert i storefri

Tre band spilte mandag for Foss videregående skole under årets UKM Storefriturné. Målet er å inspirere så mange som mulig til å melde seg på årets UKM.

LØKKA: Dette er fjerde skolen vi spiller på. Til sammen skal vi besøke sju forskjellige skoler. Turneen er laget i forbindelse med åpningen av Ungdommens Kulturmønstrings (UKM) påmeldingssider 1. november, og håpet er at så mange som mulig lar seg inspirere til å melde seg på, sier turnéansvarlig, Erik Larsen, til Østkantavisa.

Rocket skolegården

Første bandet som sto på den improviserte scena i skolegården var rap-duoen «Black and Brown». Oslo-bandet nådde helt til landsmønstringa i Trondheim tidligere i år, og hadde en fantastisk bra tone med elevene i skolegården.

Kom nærmere scena. Ta opp hendene i været, var beskjeden duoen Yaser Ali og Jonas Brahne ga de tilhørende.

Før konserten sa Yaser Ali til Østkantavisa at UKM har gitt duoen utrolig mye det siste året og han anbefaler alle som har et talent til å melde seg på årets mønstring, som går av stabelen på nyåret.

Det har hatt en fantastisk effekt å være med på UKM. Ikke bare har vi merket økt interesse, men vi får også bedre selvtillit. Det å stå på scena i Trondheim var bare sykt deilig. Det er det beste rusmiddelet man kan få, sier han.

De to andre banda som spilte for elevene på Foss var Liba Liba Skunk og The Farmhouse Killings. Begge var deltakere på fjorårets mønstring.

Alle er velkomne

UKM er et kulturtiltak for ungdom i hele Norge, der mønstringene begynner på lokalt nivå. En jury bestemmer så hvilke artister som går videre til fylkesmønstring og så til slutt til landsmønstring.

Alle er velkommen, enten de spiller i band, danser, driver med teater, hiphop eller film. Det er ingen audition for å være med på lokalmønstringen, og derfra har deltagerne mulighet til å komme videre både til fylkesmønstring og landsmønstring, sier Erik Larsen.

I Oslo arrangeres UKM i samtlige 15 bydeler, på kulturhus og ungdomsklubber, og de heldige som kommer til fylkesmønstring får muligheten til å spille på Sentrum Scene i april 2009.

UKM har eksistert siden 1987 og er et initiativ fra Norsk Kulturråd.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere