*Nettavisen* Nyheter.

Fotball blir fag på Manglerud

LEKENDE LETT: Robin Holtebu (17) fra Østensjø har helt klart teknikken i orden før kommende skoleår på Manglerud videregående. Her sammen med pedagogisk ansvarlig, Bodil Lunde, og medelev Kim André Larsen (17) fra Bøler. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen

Idrettssatsingen på Manglerud videregående skole begynner virkelig å ta form. Til høsten kommer også fotball på menyen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPORTSLIG GJENG: Robin Holtebu, Bodil Lunde og Kim André Larsen er alle glade for at fotball nå blir et eget programfag.

MANGLERUD: Fra før kan skolen tilby ishockey og breddeidrett som programfag.

Del på Facebook

Nå står fotball for tur.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jo mer som skjer med satsingen vår, jo gladere blir vi, sier Bodil Lunde, som er pedagogisk ansvarlig for toppidretten.

– Idrettsfagene har virkelig funnet sin plass her på Manglerud. Satsingen blir bare større og større, fortsetter Lunde fornøyd.

– Best i landet

Elevene som blir en del av Manglerud videregående skoles fotballsatsing fra høsten av, kan vente seg et helproft opplegg.

– Det vi tilbyr, skal være noe av det beste i landet, mener Lunde bestemt.

Tre dager i uken før skolestart, skal fotballgruppen trene sammen i Manglerudhallen. Tidligere toppspiller Espen Haug (VIF, Lyn og HamKam) blir ansvarlig for fotballopplegget.

– Elevene vil få et skreddersydd program. Målet er at de skal bedre fotballspillere, men det er også viktig for oss at vi beholder ungdommene i nærmiljøet. Vi ønsker å knytte til oss lokale spillere, men alle er selvfølgelig velkomne, sier Lunde, som har jobbet på Manglerud siden 2003.

Legger til rette

Pedagogen understreker at fotball som programfag ikke blir noen sovepute.

– De skal være like våkne i klasserommet som på banen. Fagene er like viktig.

Fra høsten vil skolen ha til sammen 50 idrettselever fordelt på programfagene fotball, ishockey og breddeidrett.

Fotballgruppen vil bestå av 15–17 elever fra 1. til 3. trinn. Noen gikk på Manglerud i forrige skoleår, andre er søkere fra andre skoler. Lunde forteller at alt vil bli lagt til rette for at elevene skal kunne yte maks.

– De vil få tilgang til fysioterapeut, og på ettermiddagene serveres det sunn kost i kantinen. Læringssenteret er oppe fra 8.00 til 18.00 for leksehjelp. Vi mener selv vi har et unikt tilbud, sier hun til Nordstrands Blad.

Elevene gleder seg

Kim André Larsen (17) og Robin Holtebu (16) er to av elevene som skal ta fotball som fag på studiespesialiserende fag fra høsten av.

Abildsø-spillerne, som i førsteklasse tok breddeidrett, har troen på at skolens nye toppidrettssatsing vil gjøre dem godt.

– Målet mitt er å bli bedre. Tre ekstra treninger, i tillegg til de med laget, kommer nok veldig godt med, smiler Kim André fra Bøler.

– Det virker som at det kommer til å bli et seriøst opplegg. Her på Manglerud har vi alle de fasilitetene vi trenger, og da slipper vi å reise byen rundt for å trene, fortsetter Robin fra Østensjø.

Å kombinere toppidrett med studiespesialiserende fag, mener duoen er en «knallgod kombinasjon».

– Den gjør oss både mer fokusert og konsentrert, sier Kim André.

PS! Bordtennis blir også en del av Manglerud videregående skoles toppidrettssatsing fra høsten av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag