Fotball-EM til Groruddalen?

Groruddalen

Groruddalen

Hvis Norge søker fotball-EM i 2016, blir Ullevaal stadion vraket som nasjonalarena. En ny arena med plass til 50.000 tilskuere skal plasseres i Groruddalen.

GRORUDDALEN: Akkurat nå moderniseres Ullevaal stadion slik at den om to år skal romme 31.000 tilskuere. I tillegg kommer nytt hotell som bindes sammen med arenaen. Dette blir fullført, uansett om banen ikke lenger blir nasjonalarena. Da kan den bli solgt.

Vi tenker mest høyt for tiden, men en foreløpig konklusjon er at Ullevaal stadion blir for liten til et eventuelt fotball-EM i 2016, sier ansvarlig for EM-prosjektet i Norges Fotballforbund, Hilde Barstad til Dagsavisen.

Hun kan bekrefte at NFF sammen med Oslo kommune allerede har begynt å se på arealer i Groruddalen, som står foran en betydelig fornyelse.

Vi ser på arealer som lå inne i søknaden for et vinter-OL i Oslo i 2018, og fra høsten vil studenter ved Arkitekthøgskolen begynne å leke seg med tegninger. Hvis dette skal realiseres, må det bli en arena som mange idretter skal benytte, inkludert breddeidretten, sier Barstad til Dagsavisen.

Anleggssituasjonen diskusjonstema

Søndag om en snau uke er kulturminister Trond Giske og justisminister Knut Storberget gjester under EM-finalen på Ernst Happel-stadion i Wien. De er invitert av Norges Fotballforbund for å snakke med noen av toppene i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). I løpet av året vil UEFA definere søkerkravene for hva et EM i 2016 vil innebære. Det diskuteres blant annet å utvide turneringen fra dagens 16 til 24 lag. I så fall får det store konsekvenser for arrangøren.

Fotball-EM er et spennende prosjekt, men nettopp anleggssituasjonen i Oslo kan bli et av de store diskusjonstemaene, sier Trond Giske til Dagsavisen.

Lokalavisen Groruddalen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag