Fotball-framgang

2009 vil neppe bli husket som Oslo-fotballens jubelår. Lyn rykket ned fra Tippeligaen med et brak, og tok med seg store økonomiske problemer på kjøpet. Men noe lokalderby i 1. divisjon blir det ikke i 2010, for Skeid var omtrent like langt unna å berge plassen på nest høyeste nivå. Og heller ikke i Vålerenga var det mye å juble for. Martin Andresens jobb har hengt i en mer eller mindre tynn tråd nesten hele sesongen, og tilskuersnittet på hjemmekampene har etter vært nærmet seg gal side av 10.000-grensa. Det er tydeligvis en del medgangssupportere som heier på Vålerenga også.

Men i Groruddalen har det vært gode tider. Etter at GBK takket for seg i divisjonssystemet etter forrige sesong, har kampen om å være Groruddalens beste fotballag vært åpen. Blant en rekke tredjedivisjonslag var Oslo City favoritten til å ta over fotballtronen i Groruddalen, og det er hyggelig å se at City innfridde. Laget har hatt opprykk som mål helt siden de snublet på målstreken i fjor. Men i år var det ingen tvil. Med 2-0 hjemme og 4-2 borte mot Høland, sikret City opprykket.

Tilværelsen i 2. divisjon neste år blir en annen. Det er neppe noen overganger i norsk fotball som er tøffere enn når man rykker opp fra 3. divisjon til 2. divisjon. City må belage seg på bortekamper over hele landet, og også på hjemmebane stiller Norges Fotballforbund en rekke krav til fasiliteter. Det er hyggelig å lese at City ønsker å bli på sin gamle hjemmebane på Haugerud. Vi håper at NFF ikke stikker kjepper i hjulene for disse planene, men gir Oslo City muligheten til å etablere seg og bygge opp et miljø der klubben allerede har sitt hovedsete. Samtidig er det ingen tvil om at Oslo City har en stor jobb å gjøre økonomisk. Mange lag har gått i fella med å bli gode på banen mens de fortsatt er amatører utenfor. Her må City ta i et tak for å heve seg.

Vi skal heller ikke glemme Linderud-Grei, som på imponerende vis rykket opp til øverste nivå i kvinnenes seriesystem. Dette unge laget vil også møte en ny og tøff hverdag på øverste nivå, kanskje vel så mye sportslig som økonomisk.

Vi håper våre lokale lag bidrar til et bedre år for Oslo-fotballen i 2010. Det er i alle fall mye å bygge videre på her i Groruddalen.


LEDER, TORSDAG 5. NOVEMBER 2009

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.