RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-leksjon av VIF-juniorene - onsdag 2. februar

Etter forrige sesongs nesten-nedrykk har Mercantile skiftet ut en rekke spillere. Det preget laget i årets første treningskamp mot Vålerenga 2.

Etter møtet med Vålerengas 3.divisjonslag lørdag, er det mye som tyder på at Mercantile kan få problemer med å bite fra seg i divisjonen over. Mercantile virket lite samspilte, var ineffektive foran mål og ble løpende mye imellom hurtige, tekniske og effektive VIF-talenter. Ettersom Vålerengas A-lag hadde reist til La Manga, stilte klubben med sine beste U-19-spillere.
- Jeg får mange svar. Det er det eneste jeg kan si, sier Pettersen.
Og fortsetter:
- I dag var vi dårlige på det meste.

Flaks berget plassen

Mercantile rykket i høst først ned fra andredivisjon, men fikk beholde plassen i divisjonen fordi Stabæk rykket ned fra Tippeligaen. Det førte til at også Stabæks andrelag måtte ned en divisjon. Dermed berget Mercantile plassen med et nødskrik. Etter dette har utskiftningen av spillere vært stor.
- Vi har mistet noen spillere og fått noen nye. Alle plasser er heller ikke dekket helt opp ennå. Vi har prøvd en del nye spillere i vinter, men er ikke helt fornøyde ennå, mener Pettersen.
Ifølge treneren er målet denne sesongen å beholde plassen i divisjonen.
- Vi har havnet i en tøff avdeling. De nyopprykkede lagene er lag som satser knallhardt, forteller Pettersen.
Han er foreløpig ikke 100% fornøyd med spillerstallen.
- Det vi har nå, holder ikke. Vi trenger blant annet forsterkning i front. Det jobber vi med. Spillergruppen er også litt tynn. De som er gode nok er for få, mener Mercantile-treneren.

- Bevisst utskiftning

Sportslig leder i klubben, Per Børre Christiansen, forteller at spillerutskiftningen har vært mer eller mindre bevisst. Bare to spillere har, ifølge Christiansen, meldt overgang til andre klubber. Fjorårets toppscorer Ronald Turner har gått Sparta Sarpsborg og Thomas Melby har dratt til Strømmen.
De vi ikke har villet skrive ny kontrakt med er spillere vi har ment at vi ikke har hatt bruk for, sier Christiansen.
Og selv om det gikk dårlig mot Vålerenga på lørdag har han tro på de nye spillerne.
- Vi har fått noen unge spillere som er villig til å brette opp armene og kjempe litt for klubben. Litt mer sultne spillere, mener han.
I løpet av den nærmeste tiden skal Mercantile ha årets spillerstall være komplett. Foreløpig er disse klare for klubben: Kyrre Fagereng (St. Hanshaugen), Jørgen Sneis (Follo), Espen Furuholt (Donn), Jon Christian Spæren (Nordstrand), Omar El Fakiri (St. Hanshaugen), Erik Hofseth (Vigør), Elvis Maksumic (Mandalskameratene) og Philip Bråten (Bækkelaget)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere