RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-lykke

Fotballen er viktigst, som en god nummer to kommer jentene, sier guttelaget til Brønnøysund IL når lokalavisen Helgeland Arbeiderblad spør om forventningene til Norway Cup. Avisen har i likhet med en lang rekke lokalaviser snakket med spente fotballspillere før det braker løs på Ekeberg.

I år har deltakerne virkelig grunn til å glede seg. Værgudene ser ut til å spille på lag hele uken. Da blir alt helt knall! Ikke minst bildene fra sletta. Norway Cup er en stor medie-begivenhet. Men ingen andre lokalaviser i verden kan skryte av å ha verdens største fotballturnering for barn og unge i sitt dekningsområde.

De siste årene har nærmere 30 000 spillere fra en rekke forskjellige land deltatt. Turneringen har siden starten i 1972 vokst til å bli en enorm happening av internasjonalt format. Vi har etter hvert lært oss hvor mye jobb som ligger bak. Vi stopper aldri å la oss imponere av dem som jobber året rundt med planlegging.

Men aller mest imponerer dugnadsånden i vårt distrikt. Mens resten av det frivillige Norge klager over synkende dugnadsånd, fyller Norway Cup opp baner og skoler med frivillige i hundretall. Vi kjenner folk hvis unger ikke har deltatt på cup de siste 13 årene, men som fortsatt setter av en uke på sletta. Vi kjenner unger som gleder seg til å sykle rundt å plukke søppel under overoppsyn av legenden himself, Frode Kyvåg.

Det er åpenbart ærerikt å være en del av dette maskineriet. Du kan og skal være stolt av å ha jobbet på Norway Cup. Det gir en følelse av fellesskap som varer mye lenger enn de dagene sirkuset pågår. Også i andre bydeler er det kvinner og menn, barn og unge, som står på i sommerheten for at dette arrangementet skal gå på skinner.

Vi i Nordstrands Blad gleder oss til årets Norway Cup. Vi tror den blir tidenes aller beste, i år også. Ekeberg, sol, fotball, gutter og jenter fra hele kloden, det er verdens beste ingredienser. Resten er bare krydder. Kjære arrangører, kjære deltakere: Ha det moro. Og drikk nok vann, for dette blir hett!

Det er åpenbart ærerikt å være en del av dette maskineriet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere