*Nettavisen* Nyheter.

Fotball mot rasisme

FC Moneymaker satset på luftstyrke mot Skravlebøttene, og dro enkelt i land en 4-1-seier. Men resultatene var ikke det viktigste i JOHO- turneringen i Valhall.

VALHALL: Istedenfor å slite skolebenkene siste onsdag før jul kunne elevene ved Jordal og Hovin ungdomsskole snøre på seg fotballskoene i Valhall. Matte og norsk var byttet ut med uhøytidelig fotballspill, der alle lag fikk spille tre kamper uansett hvor dårlig eller god man var.
Det er nok ikke så mange som savner skolebenken i dag, mente Christer Holm, lærer ved Hovin ungdomsskole.
Denne fotballturneringen er jo også en fin mulighet for dem som ikke er så faglig flinke til å vise hva de er gode på, fortalte han til Østkantavisa.

Tradisjon

JOHO-prosjektet er et samarbeid mellom Vålerenga mot rasisme og Jordal og Hovin skoler. Elevene hadde dannet 37 lag med navn som Kokosboller, Skravlebøttene mot rasisme, Sossepatruljen og Jordal syklubb. Gutta og jentene på FC Moneymaker var veldig fornøyd med dagen, selv om de gikk på et bittert og ifølge dem selv et meget urettferdig tap mot et lag fra samme klasse på Jordal skole. Men de mista ikke humøret av den grunn.
Det er gøy med fotballturnering, mye bedre enn å være på skolen i hvert fall, sa 9.klassingene samstemt til Østkantavisa.

Luftstyrke

I kampen mot Skravlebøttene hadde de en klar fordel; de var mye høyere rent fysisk. Det visste de å benytte seg av.
Vi slår opp mot de høye, og så satser vi på at de header i mål, forklarte Sophus Holm (14).
Med tekniske, kjappe og rettvendte Hamsa Abdullahi (15) på topp ble det vrient for motstanderen å stå imot. Spiker'n i kista satte Hamsa med et perfekt hodestøt til 3-1 for FC Moneymaker.
På det målet fungerte alt som planlagt, bekreftet gutta fornøyd. De var mer fornøyd med hvordan målet ble scora enn at det ble mål. Det viktigste i Valhall denne førjulsdagen var ikke nødvendigvis å vinne. Men å ha det gøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.